Торт медовик зі сметанним кремом простий

Як смачно зробити Торт медовик зі сметанним кремом простий простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мій медовик, обов’язково зроблю його краще, з більш щільним кремом, а поки ділюся цим рецептом і буду вдячна вам за підказки, як можна зробити торт цікавіше! ✨
на майбутнє для себе взяла на замітку, що потрібно прокладати більше крему і під час випікання коржів постаратися не залишати багато на них борошна 🤞🏻 Ще про мед для діток! Мед не можна дітям до 1 року в будь-якому вигляді, він містить спори, що викликають ботулізм. Це небезпечно для діток, тому що їх травний тракт ще недостатньо захищений.

Інгредієнти

– 90г меду (у мене квітковий)
– 150г цукру
– 30г вершкового масла
– 6 жовтків і 2 яйця
– 1 ч. л з гіркою соди
– 420 г борошна
– 1-2 ч. л кориці
– сметана і вершки 35% в пропорції 1:1 (по 1 склянці, наприклад)
– свіжі ягоди для прикраси

Торт медовик зі сметанним кремом простий покроковий рецепт

1. В каструлі на повільному вогні нагріваємо мед, цукор і масло. Чекаємо, поки все розтопиться, повільно помішуючи віночком. Додаємо соду і добре заважаємо, поки маса не перестане пінитися. Додаємо яйця і жовтки, добре перемішуємо. Знімаємо каструлю з вогню і даємо масі охолонути, стати теплой.

2. Додаємо борошно з корицею, замішуємо тісто і викладаємо на стіл, посипаний борошном. Поділяємо тісто на рівні частини і розкачуємо тоненькі коржі. Важливо, щоб стіл був не сухим, а в борошні, тоді коржі не пристане. На кожному коржі робимо вилочкою дырочки.
3. Випікаємо близько 5-6 хвилин при 160С на пергаменті. Збиваємо крем: сметану і вершки збиваємо до піків і промазуємо їм коржі, трохи відступаючи від краю Відправляємо торт в холодильник на 10-12 годин і перед подачею прикрашаємо ягодами

4. Ось так! Так, дій і багато часу, зате як смачно! Але якщо хтось знає, як готувати медовик швидше, діліться! 🧁