Сирний пиріг галета з полуницею

Як зробити сирний пиріг галета з полуницею рецепт в духовці. Настала літня пора, а це значить, що настав час вистачати свіжі соковиті ароматні ягоди, фрукти і швидше бігти піч всілякі пироги, тарти, кекси і все, що тільки душа забажає. Адже літо має властивість швидко закінчуватися, тому не будемо втрачати час! Почнемо з простий у приготуванні, але такої приголомшливої галети з полуницею. Полуницю можна замінити на будь-які ягоди і фрукти, я пробувала з абрикосами, персиками, теж вийшло круто!

Інгредієнти

1 яйце
70 гр. сиру
100 гр. борошна
1 ст. л. цукру + цукор для обсипання
50 гр. вершкового масла (холодного)
250 гр. свіжої полуниці
мигдальна борошно 2 ст. л. (не обов’язково)

Сирний пиріг галета з полуницею покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло порізати кубиками, змішати з борошном та сиром і порубати ножем на дрібні шматочки. Додати жовток, цукор, швидко все перемішати і скачати в кулю. Поки готуємо начинку тісто прибрати в холодильник. Розігріти духовку до 180 градусів. Для начинки просто порізати полуницю на кілька тоненьких кусочков.

2. Дістати тісто з холодильника, розкачати його на присипаній борошном пергаментним папері товщиною ~5 мм., розкласти на ньому ягоди, відступивши від краю на 4 см.

3. Якщо ягода дуже соковита, то можна трохи присипати крохмалем (через ситечко), мені це не знадобилося. Краї загорнути поверх полуниці, змастити їх залишилися білком, посипати цукром (полуницю трохи теж) і мигдальною борошном, якщо є. Випікати ~30 хв до золотистого цвета.