Пиріг манник лимонний на кефірі

Мій директ підірваний))) всі в шоці від моїх бажань 🙈 так, я хочу собаку. І так як я відповідальна людина, то і підійти до цього питання хочу з розумом. Я все життя говорила, що не люблю собак. Що я любительці кішок. Але. Цього літа щось змінилося. Я живу з цією думкою півроку. Хочу звичайну песика з притулку.. Як зробити Пиріг манник лимонний на кефірі рецепт простий. Вчора побачила одну.. І не можу. Я не можу перестати про неї думати. Каааак зважитися? Чи не зважитися?.. Особливо, коли Микита проти🙄 вірніше не проти..він просто намагається мені сказати, що це не так просто. Гаразд. Буду думати. А от ви не думайте, а печіть цей чудовий лимонний манник! Смачний і соковитий, а не сухий, якими часто бувають манники. Він поливається сиропом, завдяки чому виходить смачним і ніжним!

Інгредієнти

Манна крупа 220 р
Кефір 250 мл
Олію вершкове 80 р
Цукор 140 м + 70 р
Яйце куряче 2 шт
Лимон 1 шт
Сода 1 ч. л. без гірки
Вода 80 мл
Ванілін
Сіль щіпка

Розмір форми – дно 18*18

Пиріг манник лимонний на кефірі покроковий рецепт

1. манну крупу Змішати з кефіром. Залишити хвилин на 30-40 хвилин для набухання. Збити яйця з цукром (140 г) в пишну світлу масу. Акуратно влити розтоплене, але трохи охолоджене вершкове масло. Додати сіль, соду, ванілін, цедру одного лимона (натерти на дрібній тертці) і манку з кефиром.
2. Міксером на невеликій швидкості збити до отримання однорідної консистенції. Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати манкою. Вилити тісто і випікати в розігрітій до 180 С духовці 30-35 хвилин (залежить від вашої форми і духовки).
3. Поки пиріг в духовці, змішати в сотейнику цукор (70 г), сік половинки лимона і воду. Довести до кипіння і кип’ятити хвилини дві. Ще гарячий манник полити сиропом і дати повністю остыть.