Цукати з апельсинових часточок в домашніх умовах

Як зробити смачні Цукати з апельсинових часточок в домашніх умовах рецепт простий. Пора братися за цукати, грудень “на носі”) який рік готую за одним і тим же рецептом, результат завжди радує. В цей раз тільки за порадою додала ванілі і зовсім трохи солі – мені сподобалося, тепер тільки так))) а ще у мене завжди виникало питання : “куди подіти апельсини без кірок?” так, можна вичавити з них сік, але це не цікаво. Тому було вирішено зварити джем. Дуже простий, дуже швидкий і дуже смачний). Нічого складного. Потрібен гострий ніж, щоб зрізати кірки і вирізати м’якоть, плівки та перетинки нам не потрібні))) після варіння джем буде рідкий, не переживайте, у холодильнику він загусне за милу душу.

Інгредієнти

500 гр очищених від шкірки і плівок часточок апельсинів
250 гр цукру
10 гр яблучного пектину

Цукати з апельсинових часточок в домашніх умовах покроковий рецепт

1. З апельсинів гострим ножем зрізати кірки (використовувати для цукатів), вирізати часточки. Скласти в миску і пробити заглибним блендером разом з соком, що виділився, в неоднорідну массу.
2. Додати цукор (відкласти 2 стл), довести до кипіння, варити на повільному вогні 5 мин.
3. Залишився цукор змішати з пектином, додати до апельсинів, довести до кипіння, проварити 1-2 хв. Розлити по стерилізованим банкам. Приємного апетиту)))