ТОРТ З РОМАШКАМИ. Ось так, не придумала я йому назву😅. Як зробити смачний Шоколадний торт з чізкейком всередині і морозивом рецепт.
Інгредієнти
Для бісквіта:
Яйце 4 шт С0
Борошно 180 гр
Цукор 190 гр
Какао 25гр
Вершки 100 гр
Розпушувач 1 ч. л.
Діаметр 18 см
Чізкейк:
Сир вершковий 125 р
молочний Шоколад 100 гр
Вершки 33% 60 гр
Цукрова пудра 50 гр
Желатин листової 8 гр
Вода 100 мл
Крем маскарпоне:
Сир маскарпоне 400 гр
Вершки 150 гр
Цукрова пудра 100-110 гр
Просочення:
Морозиво шоколадне 400 гр
Молоко 100 мл
Лохина для прошарку 200 гр
Крем для покриття:
Крем-чіз 500 гр
Вершки 100 гр
Цукрова пудра 70 гр
Шоколадний торт з чізкейком всередині і морозивом покроковий рецепт
1. Для бісквіта:
Яйця збиваємо з цукром не менше 7 хвилин. Додаємо вершки, просіваємо борошно, какао, розпушувач і акуратно перемешиваем.
Яйця збиваємо з цукром не менше 7 хвилин. Додаємо вершки, просіваємо борошно, какао, розпушувач і акуратно перемешиваем.
2. Чізкейк:
Желатин замочуємо у воді на 5 хвилин. У цей час змішати вершковий сир і цукрову пудру, не збиваємо, інакше утворюються бульбашки і наш чізкейк буде схожий на скибочку сиру. Вершки 50 гр збиваємо, але не повністю, маса повинна стати пишною, але не стабільною. Шоколад і вершки змішуємо і розтоплюємо на водяній бане.
Желатин замочуємо у воді на 5 хвилин. У цей час змішати вершковий сир і цукрову пудру, не збиваємо, інакше утворюються бульбашки і наш чізкейк буде схожий на скибочку сиру. Вершки 50 гр збиваємо, але не повністю, маса повинна стати пишною, але не стабільною. Шоколад і вершки змішуємо і розтоплюємо на водяній бане.
3. Змішуємо сир і вершки, додаємо розтоплений шоколад і добре перемішуємо масу. Далі беремо желатин, злегка віджимаємо і розтоплюємо його на водяній бані. Обережно, не перегрейте, його температура не повинна перевищувати 60 гр. Як тільки він стане рідким, виливаємо його в наш майбутній чізкейк. Добре перемішуємо, виливаємо у форму. Вона повинна бути менше в діаметрі, ніж форма для бісквіта на 1-2 див. Ставимо чізкейк в холодильник на 1 час.
4. Крем маскарпоне:
Перемішуємо всі разом міксером спочатку на низьких обертах, поступово збільшуючи до максимальної швидкості. Довго збивати не потрібно, як тільки крем став стабільним, відразу вимикаємо миксер.
Перемішуємо всі разом міксером спочатку на низьких обертах, поступово збільшуючи до максимальної швидкості. Довго збивати не потрібно, як тільки крем став стабільним, відразу вимикаємо миксер.
5. Крем для покриття:
Крем готується аналогічно попередньому. Кількість пудри можете регулювати за смаком, але чим більше пудри, тим менш стабільний крем.
Крем готується аналогічно попередньому. Кількість пудри можете регулювати за смаком, але чим більше пудри, тим менш стабільний крем.
6. Збираємо торт:
Бісквіт ділимо на три частини. Бісквіт-просочення-крем маскарпоне-бісквіт-просочення-чізкейк – навколо крем маскарпоне – зверху невеликий шар маскарпоне – свіжа лохина – бісквіт – просочення – тонкий шар крему. Вирівнюємо крем чизом.
Бісквіт ділимо на три частини. Бісквіт-просочення-крем маскарпоне-бісквіт-просочення-чізкейк – навколо крем маскарпоне – зверху невеликий шар маскарпоне – свіжа лохина – бісквіт – просочення – тонкий шар крему. Вирівнюємо крем чизом.