Шоколадно-банановий кекс без цукру з чорносливом

Як зробити шоколадно-банановий кекс без цукру з чорносливом рецепт простий 🍫 ⠀ Сьогодні у мене експериментальний рецепт. Вирішила трохи зайти на територію “правильних” десертів 😄 Так що цей рецепт для тих, хто боїться глютену, рафінованого цукру і молочних продуктів. І, звичайно, для тих, хто відкритий до експериментів. ☺️ ⠀ Це кекси дуже яскравим, насиченим шоколадним смаком і неймовірною ніжною, дуже вологим, але в теж час пористої текстурою. Сподобаються тим, хто любить гіркий шоколад.
Я в них не використовую ні цукор, ні цукрозамінники. Тому солодкість тільки за рахунок бананів (беріть потемнілі, вони самі солодкі) і чорносливу. Чорнослив, до речі, можна виключити або замінити курагою або журавлиною. Смак кексів дуже сильно залежатиме від якості какао, яке ви використовуєте. Відразу хочу попередити, що вони не нудотно-солодкі, так що якщо любите солодше і їсте цукор, то додайте. А якщо хочете спробувати щось новеньке, як я, і знизити градус солодощі, то готуйте за рецептом. Рецепт, до речі, дуже швидкий. Готується все в одній частіше блендера, без збивання і довгого змішування.

Інгредієнти

на 7 кексів

3 яйця
3 перестиглих банана
30 г какао порошку
30 г амарантового борошна (можна замінив. пшеничного)
1 ч. л. розпушувача
ванілін на кінчику ножа
5 6 ягід чорносливу

Шоколадно-банановий кекс без цукру з чорносливом покроковий рецепт

1. Банани і м’який чорнослив порізати і скласти в чашу подрібнювача блендера. Додати яйця. Сухі інгредієнти змішати з окремої мисці, потім всипати їх у чашу измельчителя.
2. Збити всі разом за допомогою подрібнювача в однорідну масу без комочков.
3. Розкласти тісто по формах. Випікати в попередньо розігрітій до 180 ‘С духовці близько 20 хвилин. Готові кекси остудити і прикрасити за желанию.