Карамельний торт Медовик зі сметанним кремом

Як зробити дуже смачний Карамельний торт Медовик зі сметанним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Для тесту:
🔸масло – 125 гр.
🔸цукор – 180 гр.
🔸мед – 2.5 ст. л.
🔸сода – 1 ч. л.
🔸яйця – 2 шт.
🔸борошно – 260-300 гр.

Солона карамель:
🔸цукор -120 гр.
🔸вода-30 мл
🔸вершки від 33%-140 мл
🔸масло -28 гр.
🔸сіль – 0.5 ч. л.

Для крему:
🔸сметана 30%-400 гр.(можна взяти 20-25% і відважити в марлі).
🔸вершки 30% – 200 мл
🔸цукор – 130-150 гр.

Карамельний торт Медовик зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Для тіста: На водяній бані або на слабкому вогні нагріваємо масло з цукром, яйцями і медом, не забуваємо весь час помішувати, доводимо до розчинення цукру і закипання. Закидаємо соду, прогріваємо ще хвилинки 3,помішуючи. Знімаємо з вогню, додаємо все борошно і розмішуємо до однорідності. Тепле тісто буде м’яким, якщо потрібно буде додати борошна, краще це зробити, коли охолоне. Загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години. Потім ділимо тісто на 10-11 частин , розкочуємо тонко кожен кульку і обрізаємо за формою 16 див. діаметром. Наколюємо виделкою і відправляємо на 5-7 хвилин у розігріту до 180 гр духовку. Складемо стопкою і остужаем.
2. Солона карамель: Воду і цукор з’єднати в сотейнику і довести до карамельного кольору. Додати холодне вершкове масло, розмішати і влити гарячі вершки (у 3 етапи, щоб не забризкати все навколо). Варити, помішуючи, до 103градусов( або хвилин 5) ,зняти з вогню, додати сіль ,пробити блендером і остудить.

3. Для крему: Всі продукти повинні бути холодними. Збиваємо все в міксері на високій швидкості до пишного крему. Кожен корж промазуємо кремом ,карамель зручніше викладати за допомогою кондитерського мішка, викладаємо її через слой.