Домашня Карамель класична і шоколадна

Як зробити щільну домашню Карамель класичну і шоколадну рецепт простий. Ця ж більш щільна, просто так діставши з холодильника з нею буде складно працювати, потрібно дати 15 хвилин постояти при кімнатній температурі або 1 хвилину підігріти в мікрохвильовій печі. Таку карамель ідеально використовувати в прошарку до торту, у макаронів і також для інших десертів, де важливо відсадити карамель прямо з кондитерського мішка (щоб вона добре тримала форму) Наступний рецепт як раз буде з обалденнымм брауні – фундук – карамель.

Інгредієнти

Карамель:
120 грам глюкозного сиропу (замінити нічим нельз)
300 грам цукру
250 грам вершків 33%

Для шоколадної карамелі:
100 грамів готової карамелі ще гарячою
20-30 грам темного шоколаду.

Домашня Карамель класична і шоколадна покроковий рецепт

1. Карамель:
Цукор змішуємо з глюкозным сиропом , топимо до бурштинового кольору . В процесі карамель можна заважати . Вливаємо гарячі вершки поступово і додаємо сіль за смаком. Уварюємо після введення всіх вершків 1-2 минуты.

2. Для шоколадної карамелі:
Змішуємо шоколад з карамеллю , він сам ідеально розійдеться. Але шоколад, особливо темний добре загущает карамель, не увлекайтесь.

3. Якщо занадто густа карамель:
Якщо після охолодження карамель зовсім не піддається (занадто уварили після кипіння), просто нагріваємо в мікрохвильовці карамель і додаємо від 30 грам вершків 33%. Перемішуємо і даємо знову охладиться.

Відео рецепт 👇