Грушевий пиріг з шоколадом

Як зробити смачний Грушевий пиріг з шоколадом рецепт простий. Швидко і просто – все як ми любимо! Виходить дуже соковитий приємний пиріг, можна сміливо додавати в скарбничку рецептів))

Інгредієнти

на форму 24см:

•3 яйця
•180г цукру
•125г натурального (білого) йогурту
•100мл соняшникової олії
•50мл молока
•250г борошна
•пакетик розпушувача (~15г)
•щіпка солі
•4 груші (~800г)
•60г темного шоколаду
•20г мигдальних або інших горіхів
•цукрова пудра

Грушевий пиріг з шоколадом покроковий рецепт

1. Міксером змішати яйця з цукром до утворення світлої густої маси. Додати йогурт, олію, молоко і перемішати. Додати просіяне з розпушувачем борошно, дрібку солі і перемешать.

2. Шоколад порубати ножем, груші почистити і нарізати скибочками. Додати в тісто шоколад і половину груш, перемішати. Вилити тісто у форму, застелену папером для випічки або змащену вершковим маслом. Зверху викласти по колу залишилися скибочки груш і посипати крупно нарізаними орехами.

3. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів 50-60 хвилин (до сухої шпажки, традиційний/статичний режим верх-низ). Перед подачею посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇