Відкриті слойки з яблуками з готового листкового тіста

Як зробити дуже смачні Відкриті слойки з яблуками з листкового тіста готового рецепт простий у духовці.

Інгредієнти

На 6 штук:

Листкове тісто готове – 400 грам
Яблука – 2 штуки (великі або 3-4 шт. маленькі)
Сік лимона – 2 столових ложки
Джем апельсиновий – 3 столові ложки (або абрикосовий)
Волоські горіхи рубані – 50 грам
Кукурудзяні пластівці – 2 столові ложки
Цукрова пудра – для посипання
Рослинне масло – для змазування форми

Відкриті слойки з яблуками з листкового тіста готового покроковий рецепт

1. Нам знадобиться готове листкове тісто, його потрібно розморозити. Також, підготуємо волоські горіхи. Їх потрібно трохи подрібнити. Яблука потрібно спочатку розрізати навпіл і видалити серединки. Потім нарізаємо їх на такі часточки. Щоб яблука не потемніли, збризкуємо їх лимонним соком. Форму для випічки або лист відразу змащуємо рослинним маслом. Тим часом тісто розморозилося. Пласт у мене такий прямокутний, тому розрізаємо його на 3 рівні частини. Викладаємо прямоугольнички у форму на відстані один від одного. Гострим ножем по всьому периметру прямокутників робимо такі неглибокі надрізи, при цьому від краю приблизно 1 відступаємо см.

2. Нам знадобиться апельсиновий джем, його потрібно трохи підігріти, щоб він став рідким. Я це зробила в мікрохвильовці, також можна підігріти на плиті. Серединку прямокутників трохи змащуємо джемом. Можна використовувати не тільки апельсиновий, але і, наприклад, абрикосовий. Апельсиновий джем я готувала сама. Посилання на рецепт обов’язково залишу в описі під цим відео. Зверху викладаємо яблучні дольки, при цьому, трохи їх вдавлюємо в тесто.

3. Тепер змащуємо яблучка апельсиновим джемом. Далі, посипаємо рубаними волоськими горіхами І додамо трохи кукурудзяних пластівців. Виглядає дуже апетитно, чи не правда? Все відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів приблизно на 15-20 хвилин. Готові слойки відразу гарячими перекладаємо на блюдо. Також, перед подачею їх можна посипати цукровою пудрою. Погодьтеся, що такий десерт готується дуже просто, при цьому не поступаємося випічці з якоїсь кав’ярні?