Горіховий торт Медовик

Як смачно зробити Горіховий торт Медовик простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У сезон 🥜🌰 горіхів ловіть рецепт дуже смачного торта.

Інгредієнти

нижче

Горіховий торт Медовик покроковий рецепт

1. Медовий бісквіт: В просійте 180 г борошна, 100 г борошна з будь-якого горіха, 4 г розпушувача, 6 г соди. Розтопіть 160 г вершкового масла. Змішайте 40 г яєць, 60 г жовтків і 180 г гречаного меду. Нагрійте до 65С на водяній бані, потім перекладіть в чашу кухонного комбайна і вбивайте до остывания.
2. В яєчну суміш додати вручну, чергуючи, сухі інгредієнти і вершкове масло. Окремо збийте 80 г яєчних білків з 70 г цукру до стану м’якої меренги. В кінці додайте 5 г лимонного соку. І, коли вона вже готова – додати до основного тесту. Розподіліть по листу, розміром 60х40, тонким шаром тісто і випікайте при 165С близько 10-12 минут.

3. Крем – це збитий ганаш: Нагрійте 300 г вершків 33% з 20 г квіткового меду. Вилийте все в 110 г маскарпоне, 70 г білого шоколаду і 5 г набряклого желатину. Додайте ваніль і 100 г додаткових холодних вершків 33%. Всі подрібніть блендером і приберіть на ніч у холодильник. З ранку збийте. З бісквітів виріжте 4 прямокутника 15х20 см.
4. Залишки перетріть в крихту. Кожен бісквіт прослоила збитим кремом. Фінально покрийте торт крихтою. Приберіть на ніч в холодильник для того, щоб він добре просочився. Аромат буде просто зашкаливать.

5. А сам торт, завдяки повітряним бісквіту, таким легким, що ви практично не будете відчувати його вагу. Вкрай рекомендую, швидше приступайте до приготування і порадувати себе, своїх близьких цим медовим удовольствием.