Сирна паска дріжджовий без яєць

Інгредієнти розраховані на 2 маленьких паски порція, але можна зробити і 1 великий ✨Як зробити Сирний паска дріжджовий без яєць рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

– Борошно-180г;
– Цукор-50гр;
– Молоко-60мл;
– Вершкове масло-40г;
– Сир-75гр;
– Жовток-2шт;
– Сухі дріжджі-4г;
– Сіль-1/2 ч. л.;
– Ваніль – 1/2 ч. л.;
– Горіх або сухофрукти -100гр;

Сирна паска дріжджовий без яєць покроковий рецепт

1. Сухофрукти заздалегідь промити і просушити , виклавши на паперовий рушник.. У тепле молоко додати дріжджі , перемішати , додати 1 ст. л. цукру від загального кол-ва і 40 грам борошна, перемішати до однорідності. 2) опару Накрити плівкою і поставити в тепле місце хвилин на 30-40. 3) Борошно просіяти , додати сіль, перемішати. 4) Розтопити вершкове масло. 5) Сир протерти через сито.
2. 6) Жовтки збити з цукром і ваніллю до пишної, світлої маси, додати сир і остигле розтоплене вершкове масло, перемішати. 7) Коли опара підійде, додати її в тару з борошном, перемішати і додати збиту масу, перемішати і почати заміс тіста. 8) Час вимішування 10-15 хвилин. 9) Додати сухофрукти присипані борошном і вмішати їх в тесто.

3. 10) Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на 1,5 -2,5 години . 11) Коли тісто підійшло, обім’яти його і розподілити по формах (не більше ніж на половину) І знову прибрати расслойки на 40 хвилин. 12) Попередньо розігріти духовку до 180 градусів і випікати 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою. Якщо вона суха – паска готова👌🏻