Мармурова сирна паска ПП

Мармурова сирна паска ПП 2022 року рецепт простий. Ніжна, в міру солодка сирна паска.

Інгредієнти

Розмір пасочніци: нижнє підставу 11×11 см, верхнє підставу 5 ×5 см, висота 9,5 см
Вага: 470 гр
КБЖУ НА 100 гр: 231,93/16,17/14,37/8,97

Яйце – 1 шт
Сир 5% – 300 гр
Сир м’який 5% – 120 гр (або сметана)
Вершкове масло – 30 гр (кімнатної температури)
Шоколад гіркий – 25 гр
Арахіс обсмажений – 15 гр
Ізюм – 15 гр
Курага – 15 гр
Підсолоджувач = 40 гр цукру

Мармурова сирна паска ПП покроковий рецепт

1. До м’якому сиру додати яйце і підсолоджувач. Збити віночком. Перекласти в каструлю з товстим дном. Варити, постійно помішуючи, на повільному вогні, до появи перших пухирців. Маса повинна загуснути. Зняти з вогню і поставити в миску з холодною водой.
2. Періодично перемішувати, дати масі охолонути до кімнатної температури. В глибокій чаші змішати сир, вершкове масло і заварную масу. Пробити блендером до однорідної, гладкої консистенції. Розділити масу на дві рівні частини. В одну додати розтоплений шоколад і січені горіхи. У другу додати сухофрукты.
3. Їх попередньо замочити на 10 хв в гарячій воді, потім обсушити. Форму для паски встановити на тарілку. Укласти вологу марлю в 2 – 3 шари в пасочницу. Викласти сирну масу шарами. Краї марлі акуратно скласти. Зверху встановити груз.
4. Прибрати в холодильник на 12 годин. Періодично потрібно зливати рідину, яка утворюється на тарілці. Готову паску за бажанням покрити глазур’ю і прикрасити ягодами. Для глазурі: шоколад гіркий 15 гр + молоко 15 мл розтопити в микроволновке.