Паска краффин великодній на опарі з начинкою

Як зробити Паска краффин великодній на опарі з начинкою рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Опара
Дріжджі – 8 гр
Молоко – 170 гр (тепле)
Цукор – 15 гр
Борошно – 150 гр

Тісто
Борошно – 250 гр
Вершкове масло – 70 г
Цукор – 100 гр
Сіль – щіпка
Яйця – 2 шт.
Куркума – на кінчику ч. л

Начинка
Ізюм – 180 гр
Цукати – 100 гр
Коньяк – 80 гр (або апельсиновий сік)
Вершкове масло – 75 гр

Паска краффин великодній на опарі з начинкою покроковий рецепт

1. Готуємо опару. У ємності змішуємо дріжджі, цукор, тепле молоко. Перемішуємо і просіваємо борошно. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 10 хвилин. Готуємо тісто. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, дрібкою солі і збиваємо міксером до пишної і світлої маси. Додаємо куркуму (можна цедру лимона/апельсина, додати корицю і т. д). І опару додаємо до смеси.

2. Частинами просіваємо борошно і перемішуємо лопаткою знизу вгору. Потім замішуємо тісто руками. Вмішуємо розм’якшене вершкове масло. Тісто виходить ароматне, ніжне, не липне до рук! Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину 15 хвилин. Тим часом моєму родзинки і заливаємо коньяком/соком на 30 минут.
3. Потім ОБОВ’ЯЗКОВО просушуємо! Формуємо паска. Розкачуємо тісто, змащуємо розм’якшеним вершковим маслом, посипаємо начинкою (родзинки, цукати) , звертаємо в рулет і робимо розріз уздовж не до кінця (як показано на відео).

4. Першу смужку звертаємо в “Равлика” до неразрезанному початку і другу смужку звертаємо спірально і кладемо на першу. На відео все показано. Випікаємо паска. Формочки змащуємо вершковим маслом, кладемо пасочки, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 25-30 минут.

5. Потім випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці перші 10 хвилин, зменшуємо до 170 градусів і випікаємо ще 35-45 хвилин. До повної готовності. Все залежить від Вашої духовки! Якщо верх пригорає, то можна накрити пергаментним бумагой.

Відео рецепт 👇