Ванільні квадратики тістечка з крем

Ванільні квадратики тістечка з крем – це хрусткий торт Наполеон, але трохи простіше. Я пекла їх за рецептом Ірини, але додала трохи більше желатину, у Іри за рецептом йде один лист.

Інгредієнти

На форму 23*23 см:
2 готових пласта листкового тіста
250 мл молока
250 мл вершків
2 ч. л. ванільною пасти (можна замінити пакетиком ванільного цукру або
стручком ванілі)
100 г цукру
4 яєчних жовтка
50 г кукурудзяного крохмалю
4 г желатину
40 мл холодної кип’яченої води
Цукрова пудра для подачі

Ванільні квадратики тістечка з крем покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 200 р. Вистелити деко пергаментом, на пергамент викласти один пласт листкового тіста і наколоти виделкою. Зверху покласти ще один аркуш пергаменту і накрити іншим листом – так тісто залишиться плоским. Випікати 20 хвилин до золотистого кольору. Зняти деко і пергамент і дати готовому тісту охолонути. Повторити те ж саме з другим пластом листкового тіста. Для заварного крему вилити молоко і вершки в глибокий сотейник, додати ваніль і довести до кипіння, зняти з вогню (якщо використовуєте стручок ванілі, його потрібно вирішувати уздовж, зрізати ножем насіння, і все це додати в молоко, після витягнути стручок). У мисці збити віночком яєчні жовтки, кукурудзяний крохмаль і сахар.
2. Тонкою цівкою влити трохи молочної суміші і перемішати віночком до однорідності. Влити решту молока і знову перемішати. Повернути суміш в сотейник і поставити на повільний вогонь. Готувати крем до загустіння протягом 10-15 хв, помішуючи. Готовий крем повинен падати, а не стікати з ложки.
3. Замочити желатин у воді, дати набрякнути, поставити ємність з желатином в миску з гарячою водою і, помішуючи, довести до однорідності. Тонкою цівкою влити в крем, акуратно перемішати лопаткою. Дно і боки форми для випічки вистелити пергаментом, якщо форма не роз’ємна, дістати буде зручно за краї пергаменту. Тісто обрізати за розміром форми. Викласти один пласт тіста на дно форми. Викласти крем на тісто і розрівняти ложкой.

4. Другий пласт тесту відразу нарізати на потрібну кількість шматочків і викласти на крем – таким чином після охолоджень буде простіше нарізати акуратні тістечка по вже готовому контуру. Прибрати на ніч або кілька годин в холодильник. Перед подачею нарізати на тістечка і посипати цукровою пудрой.