Плюшки цукрові із дріжджового тіста в духовці

Як зробити Плюшки цукрові із дріжджового тіста в духовці рецепт простий. Коли я почну готувати фото до вітальним постам заздалегідь? Не знаю 🤦♀️ Нових фоток немає, є старі прекрасні, тут неопубліковані 😁 ⠀ Сьогодні у мого молодшого сина Кирюши, солодко поїдає цукрові плюшки на цих фото- День Народження🎂🎉🎈 8 років 🙏🏻😘 ⠀ Дуже люблю цього сонячного, доброго, мега товариську мальчишечку!😘 ⠀ Нехай твоє життя буде яскравим, щасливою і цікавою, мій любий синочок 🙏🏻❤️ ⠀ А вам, дорогі друзі, ми даруємо РЕЦЕПТ смачних повітряних ванільних цукрових булочок!🥨

Інгредієнти

на 8 великих булочок

Для тіста:
250 мл молока,
100 г слив олії,
75 гсахара,
1/8 ч. л. солі,
6 г сухих дріжджів,
1 яйце,
500 г борошна.
Для обсипання:
1,5 ст. л. ростить масла,
50 г цукру (можна більше),
1 ч. л. ванил цукру.

Плюшки цукрові із дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. В глибоку миску вилити тепле молоко (30-40 С), висипати дріжджі, перемішати. Додати 250 г просіяного борошна, добре перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 30-40 хв для збільшення вдвічі. В окремій мисці змішати яйце, цукор, сіль, додати розтоплене злив масло, добре перемішати. У підійшла опару додати цукрово -яєчну суміш, добре перемішати і додати решту борошна, замісити м’яке, еластичне тесто.
2. Скачати тісто в кулю, перекласти в миску і накрити харчовою плівкою, залишити в теплому місці на 1-1,5 год для підйому в 2-3 рази. Тісто викласти на присипаний борошном стіл і вимісити, далі розділити на рівну кількість частин (8 частин по 115 гр). Кульки тіста накрити рушником щоб не заветрелись.
3. Для цукрового шару з’єднати цукор з ванільним цукром, перемешать. Качалкою кульку розкачати в пласт, змастити рослинним маслом і присипати цукром. Згорнути трубочкою .Трубочку скласти удвічі і зробити розріз на згині, розкрити краю, виходить ватрушка у формі сердечка.
4. Перекласти на деко, застелене пергаментом .Всі плюшки накрити рушником і залишити для підйому на 30 хвилин. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 г духовці 15-20 хв до красивого рум’яного кольору. За бажанням плюшки присипати цукровою пудрой.