Як зробити Шоколадно-кавове Безе на швейцарській меренге рецепт простий 👍🏻 Від цього десерту ніхто не відмовиться і на столі виглядає дуже красиво, ще можна прикрасити будь-шоколадний торт👍🏻 Пропоную в якості ідеї зібрати смачний подарунок на Новий рік, який оцінять гурмани-кавомани: безе вкласти в пакетик, вибрати для подарунка пакет або коробочку і вкласти безе разом з упаковкою кави.
Інгредієнти
100 г білків (від трьох яєць)
200 р цукру
1 ч. л лимон. соку(необов’язково)
30-50 г гіркого шоколаду
0, 5 ч. л розчинної кави
Шоколадно-кавове Безе на швейцарській меренге покроковий рецепт
1. Зважуйте обов’язково білки і беріть цукру в 2 рази більше (можливо у вас 3 білка будуть важити 120 г, тоді цукру візьміть 240 г) Приготування: у мисці з’єднуємо білки, цукор і лимон. сік, перемішуємо вінчиком і ставимо на водяну баню (в каструлі повинна кипіти вода і миска не повинна стосуватися воды.
2. Постійно помішуємо, чекаємо коли маса нагріється і повністю розчиниться цукор. Перевірте, протерши масу між пальцями. Дати трохи охолонути і збити спочатку на середній швидкості, потім на мах. Меренга повинна бути щільною, як на відео. Заздалегідь розтопити шоколад (я поставила піалу з шоколадом в гарячу воду і додала розтертий в порошок кави), шоколад остудити, викласти в конд. мішок і полити меренгу, лопаткою буквально зробити 2-3 прокрута і 2 чайними ложками викласти безе на пергамент.
3. Сушити при 80С 2 години, режим верх/низ з конвекцією. Я сушила в новій духовці в режимі гаряче повітря. Готові меренги добре відходять від пергаменту, вимкнути духовку і дати повністю безешкам в ній охолонути👍🏻 Безе зберігати в сухому місці в герметичній упаковці. Готуйте заздалегідь до НГ і смачний десерт вас забезпечений ❤️
Відео рецепт 👇