Галета з родзинками і яблуками

Як смачно зробити Галета з родзинками і яблуками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Я б із задоволенням взяла 1 кг яблук, але у мене просто більше не було. ☺️

Форма діаметром 26 див.

Тісто:
1 жовток
щіпка солі
100 г цукру (у т. ч. 1 пакетик ванільного цукру)
50 г вершкового масла або маргарину
1 ст. л. рослинного масла
4 ст. л. молока 60 мл
250 г борошна
1 ч. л. розпушувача 5 р

Начинка:
100 г родзинок
1 ст. л. рому
4 яблука 500 г
1 ст. л. цукру (за смаком)
20 г вершкового масла

Крім того:
манка для посипання
1 білок і 1 пакетик ванільного цукру для змащування
25 г мигдальних пелюсток для посипання
1 ст. л. абрикосового конфітюру і 1 ст. л. рому для априкотирования

Галета з родзинками і яблуками покроковий рецепт

1. Яблука очистити, видалити серцевину. Нарізати часточками яблука (я розрізала кожне яблуко на 12 часточок). У сковороді розтопити вершкове масло, викласти на олію, яблука, посипати цукром. Готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, до м’якості і бурштинового кольору. Ізюм залити ромом, прогріти в мікрохвильовій печі до м’якості (я ставила в мікру 3 рази по 25 секунд, потужність 700 W). Остиглий родзинки злегка посипати борошном, перемішати. Для тіста жовток розтерти з сіллю, цукром, ванільним цукром, вершковим і рослинним маслом.
2. Влити молоко, розмішати. Всипати борошно і розпушувач, замісити м’яке тісто, не липнущее до рук. Тісто розкачати в коло на 5 см більше діаметру форми. Помістити тісто у форму так, щоб краї звисали. По краю дна форми покласти родзинки. Решту поверхню посипати манкою, викласти яблука, посипати корицею. Загорнути тісто на начинку. Білок злегка збити з ванільним цукром (тільки, щоб зникла тягучість), змастити білком тісто, посипати мигдалевими пелюстками, знову змастити білком. Яблука очистити, видалити сердцевину.

3. Нарізати часточками яблука (я розрізала кожне яблуко на 12 часточок). У сковороді розтопити вершкове масло, викласти на олію, яблука, посипати цукром. Готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, до м’якості і бурштинового кольору. Ізюм залити ромом, прогріти в мікрохвильовій печі до м’якості (я ставила в мікру 3 рази по 25 секунд, потужність 700 W). Остиглий родзинки злегка посипати борошном, перемішати. Для тіста жовток розтерти з сіллю, цукром, ванільним цукром, вершковим і рослинним маслом.
4. Влити молоко, розмішати. Всипати борошно і розпушувач, замісити м’яке тісто, не липнущее до рук. Тісто розкачати в коло на 5 см більше діаметру форми. Помістити тісто у форму так, щоб краї звисали. По краю дна форми покласти родзинки. Решту поверхню посипати манкою, викласти яблука, посипати корицей.

5. Загорнути тісто на начинку. Білок злегка збити з ванільним цукром (тільки, щоб зникла тягучість), змастити білком тісто, посипати мигдалевими пелюстками, знову змастити білком. Випікати галету в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160 °С) до рум’яного кольору хвилин 30-40. Конфітюр розігріти з ромом, змастити гарячий пиріг. Можна подавати теплим. Смачно до одуру!!!