Лавандова морозиво зі згущеним молоком і вершками

Лавандова морозиво зі згущеним молоком і вершками в домашніх умовах простий рецепт 🍦 Якщо є тотемні рослини, то у мене це лаванда. Обожнюю в будь-якому вигляді: сиропи, коктейлі, креми. Запах і смак – все в ній чудово😍 І не самий важливий, але приємний бонус: якщо почнеться навала м’ясоїдною молі, то я буду одним з небагатьох, хто вижив. Питання, що виник по ходу п’єси: яке у вас тотемноє рослина? Але я відволікся, повернемося до мороженке.
Камедь? Це що ще за редкоземельщина, обурено запитає потенційний виробник мороженки. Спокійно, зараз все розповім, що це за звір і де його беруть. Опустивши наукові терміни, камедь – це загущувач або стабілізатор, який застосовується практично скрізь, від їжі до косметики. Швидше за все у ваших вершках вона вже є, подивіться склад.
Ксантан уповільнює кристалізацію льоду при заморожуванні, тим самим ви їсте мороженку, а не гризете одну велику панну. Те ж саме робить і глюкоза, але поки я не проводив експериментів по її застосуванню в морозиві. Сподіваюся, зрозуміло. Де придбати: озон, сб, перехрестя або в кондитерських магазинах. А тепер рецепт.

Інгредієнти

Підготовка 20 хв
Приготування 1 годину
Загальний час 1 годину 20 хв

На 10-12 порцій👇
– 100 мл молока
– 1 ч. л. сушеної лаванди
– 1/3 ч. л. ксантанової камеді
– фіолетовий барвник
– 5 г чаю Ерл Грей
– пара крапель ванільного екстракту
– 400 г вершків 33%
– 300 г згущеного молока
– блендер з віночком

Лавандова морозиво зі згущеним молоком і вершками покроковий рецепт

1. В невеликому сотейнику доведіть молоко до кипіння, розлийте у дві миски. В одну додайте лаванду і пару крапель барвника, в іншу чай. Накрийте впритул плівкою, відправте в холодильник на 2 години. Процідіть настій через сито.
2. Збийте вершки з камеддю до твердих піків, змішайте зі згущеним молоком. Розділіть на 2 рівні порції. В одну налийте лавандова суміш, в іншу чайний настій і акуратно перемешайте.
3. Перелийте майбутнє морозиво в одну форму і з допомогою ножа створити мармуровий ефект. Накрийте фольгою і поставте в морозилку на 6 часов.