Шоколадно-апельсиновий кекс з малиною і сметанним кремом

Для літніх чаювань і днів народження 🎂 коли в спеку не хочеться морочитися зі складним тортом! Як зробити шоколадно-апельсиновий кекс з малиною і сметанним кремом простий рецепт! 🍫🍊🍓 Я б назвала цей десерт ТОРТОМ! Соковите шоколадно-апельсинове кексовое пухнасте тісто, ягідки соковиті і дуже смачний сметанний крем!

Інгредієнти

Рецепт на пиріг 22 см

Для тіста:
150 г Борошна
4 г Розпушувача
35 г Какао
Щіпка солі
175 г Слив Масла
200 р Цукру
4 яйця
Щіпка солі
Цедра 1 Апельсина
30 мл Апельсинового Соку
1 ч. л. Ванил Цукру
300 г малини + 100 г малини для прикраси верху

Для крему:
400 г сметани
100 г цукру

Шоколадно-апельсиновий кекс з малиною і сметанним кремом покроковий рецепт

1. Борошно, розпушувач, какао, сіль просіяти і змішати в окремій ємності. Розм’якшене злив масло збити міксером, додати цукор і ванил. цукор, збити разом до кремового стану. Додати по одному яйця, збити разом. Додати апельсина, натуральний. цедру, сок.

2. Знову все збити до однорідності. За допомогою лопатки вмішати сухі інгредієнти. Краще в три кроки. Довго нічого не заважати щоб кекс не вийшов щільним. ⠀ Форму для кексу простелити пергаментом (пергамент повинен бути трохи вище форми для висоти крему).

3. Викласти частину тесту, розрівняти, викласти частину малини, потім ще частину тіста і частина малини, можна зверху малину закрити тістом, можна не закривати. Випікати кекс 55-60 хвилин в духовці, розігрітій до 155ºC. Готовність перевіряємо шпажкою. Готуємо крем.

4. Сметану збити з цукром і трохи охолола, але ще гарячий кекс викласти крем, розподілити. Дати кексу з кремом повністю охолонути на столі, прибрати в холод до застигання крему. ⠀ Зняти бортики рознімної форми, акуратно зняти з боків пергамент, прикрасити верх з малиною желанию.