Паска традиційна російська

Як зробити Паска традиційний російський рецепт простий. (з книги про смачну та здорову їжу) з телеграм каналу Оксани Кузнєцової, але я знаю і люблю його кілька років. Просто ідеальний паску в моєму розумінні! Волокнистий соковитий м’якуш! Оч докладний відео додала в інтенсив за куличам. Тут – скорочено.

Інгредієнти

на 2 форми d11 h85 мм

Опара:
-75 г молока
-1.5 яйця (1 яйце + 1 жовток)
-75-100 г цукру
-7.5 г пресованих дріжджів
-2 г солі
-75 г вершкового масла
-165 г білої пшеничної муки

Тісто:
-Вся опара
-85 г пшеничного борошна в/с
-ваніль,
-70 г родзинок.

ШТРЕЙЗЕЛЬ:
Подрібнити 25 р горіхів, 25 г борошна, 25 г цукру і 10 г вершкового масла в блендері.

Паска традиційна російська покроковий рецепт

1. Розвести дріжджі в молоці, розмішати з цукром, яйцями, Всипати борошно і сіль, перемішати до однорідності. Ввести добре розм’якшене масло, ретельно перемішати. Залишити при t 20-23 градуси на 7-10 годин. Опара підніметься в 3 рази і почне трохи опадати в центрі; стане дуже ароматною. Готову опару поставити в холодильник на 30-40 хв перед замісом або на 5-7 хв морозилку.

2. Тісто: В охолоджену опару додати борошно, в процесі замісу – ваніль. Тісто дуже добре вимісити до гладкості. Воно має стікати з рук (або гака) єдиним шматком, не прилипаючи. *Я в процесі замісу 1-2 рази зупиняю комбайн і поміщаю тісто прямо в діжі на 5-6 хв у морозилку або на 10-15 хв у холодильник; потім продовжую замес.

3. Так процес йде швидше. ⠀ Наприкінці ввести родзинки/цукати, перемішати на низькій швидкості. ⠀ Ферментація до підйому в 2 рази – 2-2.5 ч. Через 50 хв від початку бродіння акуратно тісто обім’яти. ⠀

4. Розділити на шматки, округлити, підкотити. Викласти у форми на 1/3 для більш повітряних пасок або на ½ для більш щільних. ⠀ Розстойка 2-4 години – підйом на ¾ висоти, шапочка до краю форми. Перед випіканням можна змастити білком і посипати штрейзелем.

5. ШТРЕЙЗЕЛЬ:
Випікати при 170 градусах до сухої палички близько 30-35 хв (або до температури 95-96 градусів за термощупу). Чим більше паска, тим нижче температура випічки і більше час. Наприклад, кілограмові паски краще пекти при 140-150 близько години, а 0.5 кг – 25-30 хв при 170.

Відео рецепт 👇