Торт Шварцвальдская вишня

Торт “Шварцвальдская вишня” простий рецепт 🍒 Шварцвальдский вишневий торт — торт зі збитими вершками і вишнею. З’явився в Німеччині на початку 1930-х років, в Німеччині нині вважається вже класичним і здобув світову популярність.
У шварцвальдского вишневого торту бісквітні шоколадні коржі просочуються вишневим сиропом, начинку готують з вишні. Ну і звичайно цей торт вже зазнав масу змін і я в тому числі замінила крем. Просто збиті вершки не дуже люблю.

Інгредієнти

Яйця 1 стакан
Цукор 1 склянку
Борошно 1 склянку
Какао 2 ст ложки

Начинка:
Вишня заморозка 500-600 гр
Цукор за смаком (5-6 ст ложок)
Вода 100 мл
Крохмаль 1 ст ложка без гірки

Крем:
Вершки від 33% 400 мл (беріть пармалат 35%)
Сирний сир 400 мл
Цукрова пудра 100 гр

Торт Шварцвальдская вишня покроковий рецепт

1. Печемо класичний бісквіт: збити яйця з цукром до білої пишної маси, посіяти в масу борошно і какао, перемішати лопаткою і випікати при 170°С близько 35-40 хвилин. Коли бісквіт буде готовий залиште його формі на 5-10 хвилин і тільки тоді виймайте.

Факт номер 1: для Бісквіта краю форми не змащують, так тесту буде за що чіплятися і бісквіт вийде рівний. Якщо змазати борти форми то тісто по краю не підніметься, а ось бугор не рівний виросте…

Факт номер 2: що б зробити класний бісквіт немає необхідності ділити яйця на білки і жовтки. Досить добре, не менше 5 хвилин збити яйця цілком з цукром

Факт номер 3: кажуть, що борошно не можна вплутувати міксером, це міф! Можна! Це повинна бути 1 швидкість міксера, просто дивіться що б міксер добре забрав борошно з дна миски.

2. Начинка:
Вишню засипати цукром і аоставить варитися. Варити 5 хвилин. Злити готовий сироп для просочення (охолоджуємо його), а ягоди повернути на вогонь. У воді розмішати крохмаль, вилити до ягід і швидко переміщати. Маса стане густою, як густий ягідний кисіль. Володіємо під пленкой.

3. Крем:
Всі інгредієнти збити дуже добре. Краще використовувати планетарій миксер.