Фісташкові цукерки трюфелі з білого шоколаду

Як смачно зробити Фісташкові цукерки трюфелі з білого шоколаду простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

✔️200 гр.білого шоколаду
✔️60 гр.вершків 30-35%
✔️20 гр.глюкозного сиропу (якщо немає, можна пропустити)
✔️30 гр.фісташкової пасти (можна зробити самостійно)
✔️за бажанням можна додати ароматного алкоголю (рома/лікеру) ~1 ст. л

✔️для обсипання в даному випадку ідеально підійдуть мелені фісташки або сублімована ягідна пудра (малина, полуниця, смородина)

Фісташкові цукерки трюфелі з білого шоколаду покроковий рецепт

1. Фісташкову пасту можна використовувати як готову (смачну), так і домашню. Для домашньої я використовую сирі очищені фісташки. Обов’язково попередньо їх запікаю (~15 хв при 150 С, орієнтуйтеся на свою духовку).
2. Потім насипаю їх в блендер, додаю ч. л. рослинного масла і подрібнюю до виділення масла (горіхова крихта перетворюється в пасту). Вершки разом з глюкозным сиропом довести до кипения.
3. Відразу ж залити ними шоколад. Додати фісташкову пасту і алкоголь. Пробити блендером для отримання однорідної красивою маси. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 8 ч.
4. З застиглою та охолодженої маси зліпити круглі цукерки (робити це швидко, щоб шоколад мінімально танув від зіткнення з руками).

5. Готові цукерки обваляти в мелених фісташках або сублімованої ягідної крихті. Викласти на пергамент і прибрати в холодильник. Зберігати в холодильнике.