Кремовий французький невидимий яблучний пиріг

Чесно кажучи, не знаю, як він називається, приготувати хотіла давно, бо за консистенцією він нагадує скоріше клафутти або щільний крем) Це дуже смачно! Як зробити Кремовий французький невидимий яблучний пиріг мало тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

2 яйця
Щіпка солі
50 г цукру
Ванільний екстракт — 1/2 ч. л.
100 мл будь-яких вершків
25 г вершкового масла
80 г борошна
1 ч. л. розпушувача
400 г очищених яблук (+лимонний сік для збризкування)
Горіхи і кориця для обсипання (опціально)

Кремовий французький невидимий яблучний пиріг покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180. Яблука помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими-тонкими скибочками, перекласти з миску, збризнути лимоном. Яйця збити з дрібкою солі в піну, всипати цукор, збити до посветления массы.

2. По стінці влити вершки, додати розм’якшене масло і ваніль. Просіяти борошно з розпушувачем, змішати до об’єднання. Вилити тісто в миску з яблуками, перемішати, перекласти у форму (силіконову або змішану маслом).

3. Зверху при бажанні присипати рубаними горіхами і корицею. Випікати 40-50 хвилин до золотистої скоринки. Остудити пиріг перед розрізанням і подачей.

Відео рецепт 👇