Ніжне тірамісу з кавової просоченням і полуницею

ТІРАМІСУ ніжний, з вершково-кавовим смаком. І трохи полуниці. Ніжне тірамісу з кавової просоченням і полуницею простий рецепт.

Інгредієнти

ДЛЯ ПЕЧИВА «САВОЯРДІ»:
✅ яйце – 4 шт.
✅ сіль – ¼ ч. л
✅ цукор – 100 г
✅ борошно – 100 г

ДЛЯ КРЕМУ:
✅ вершки (від 30%) – 300 г
✅ сир Маскарпоне – 200 г
✅ цукрова пудра – 100 г

ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
✅ ваш улюблений кави – 400 мл

Ніжне тірамісу з кавової просоченням і полуницею покроковий рецепт

1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності збиваємо білки і сіль. Збиваємо 3 хвилини до утворення пишної піни. ⠀ Поступово вводимо 50 г цукру і збиваємо ще 3-7 хвилин до утворення стійких піків (так, щоб маса залишилася нерухомою навіть при перекиданні). ⠀ В окремій ємності змішуємо жовтки, 50 г сахара.
2. Збиваємо 2 хвилини. ⠀ Білки і жовтки з’єднуємо з допомогою силіконової лопатки. ⠀ Акуратно вводимо борошно через сито. Делікатно вимішуємо лопаткою, щоб зберегти легкість бісквіта. ⠀ Перекладаємо тісто в кондитерський мішок, зрізаємо кінчик. Формуємо печиво: на деко, покритий пергаментом, відсаджуємо смужки тіста довжиною 5-6 см, товщиною 2-3 см.
3. Присипаємо печиво тонким шаром цукру, випікаємо 12-15 хвилин в духовці, прогрітій до 170⁰. ⠀ ГОТУЄМО КРЕМ: вершки збиваємо в глибокій ємності 5 хвилин. Додаємо цукрову пудру, Маскарпоне і збиваємо, поки крем не загусне (залишаються сліди від віночка). ⠀
4. Остигле готове печиво просочіть в холодному кави (не замочуйте, просто змочіть, досить 1-2 секунд) і відразу викладайте його у форму (цей десерт можна збирати в ємності будь-якої форми та розміру). ⠀

5. ЗБИРАЄМО ТІРАМІСУ: На дно трохи крему, після викладаємо змочений печиво, а на нього – шар крему. Кількість таких поверхів може бути будь-яким. Я роблю два. Верхній шар прикрашаємо какао, посипаю через дрібне сито. ⠀ Прибираємо в холодильник на 12 годин для стабилизации.