Меренговый рулет з полуничним джемом

Як смачно зробити Меренговый рулет з полуничним джемом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Самий повітряний десерт з усіх! Самий ніжний, м’який і, звичайно ж, дуже слааааденький😍🤤 Якщо ви ніколи не пробували – саме час!🤍🤍🤍 Адже він дуже швидкий у приготуванні і не потрібно довго просочувати😍

Інгредієнти

1. Білок – 150 гр
2. Цукор – 230 гр
3. Крохмаль – 1 ст л
4. Маскарпоне – 400 гр
5. Згущене молоко – 120 гр
6. Ваніль – щіпка
7. Джем/ягоди – за бажанням

Меренговый рулет з полуничним джемом покроковий рецепт

1. Для меренги: білок з’єднати з цукром і почати збивати на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її. Збивати до щільних і міцних піків. Хвилини 4-5. Додати крохмаль і ще раз збити пару секунд. На пергамент викласти масу і розрівняти по формі прямокутника. Висотою приблизно 1 див. Можна робити тонше, можна толще.

2. Я люблю тонший шар, як на відео) Випікати при 140 градусах 30-35 хвилин. Повинна утворитися скоринка і трохи підрум’яниться верхівка. P. S. Моя тимчасова духовка пустує і трохи сильніше подпекла мені верхівку, але на смак це не вплинуло. Я робила корж 3 рази! І кожен раз він випікався так. Виключно ‘бзік’ моєї тимчасової духовки. Поки печеться меренга, робимо крем. Збити маскарпоне зі згущеним молоком і щіпкою ваніліну до однорідності. Все:)

3. Дістати корж, перевернути його і через пару хвилин зняти пергамент. Після того, як корж повністю охолоне, змастити його кремом і, за бажанням, можна додати джем будь або ягоди. Згорнути в рулет і прибрати в холодильник на 2-3 години для стабілізації та просочення. Прикрасити можна ягодами, цукровою пудрою або є прям так!) Рулет – сама ніжність, легкість..☁️ Це дуже смачний десерт! Я його просто обожнюю!

Відео рецепт 👇