Морозиво Аффогато кави італійський десерт

Як смачно зробити Морозиво Аффогато кави італійський десерт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Еспресо з морозивом.
Аффогато – простий італійський десерт, який готують з еспресо і морозива. Ніяких строгих правил в приготуванні цього десерту не існує. Традиційно в десерт кладуть ванільне морозиво і зверху вливають еспресо.⠀
Також в Аффогато можна додати лікер, печиво, посипати тертим шоколадом, карамелізованими пеканом, іншими горішками. Так, Аффогато дуже схожий на Гляссе. Але це саме десерт, морозива повинно бути більше, ніж кава. ⠀

Кава беремо тільки натуральний, не розчинну. Нам потрібен саме еспресо. Обов’язково приготуйте і, я впевнена, ви залишитеся в захваті від цього десерту.⠀

Інгредієнти

Кількість інгредієнтів на одну порцію:

2 кульки морозива
1 чашка натуральної кави еспресо
1-2 чайних ложки будь-якого тертого шоколаду, можна використовувати крихту солодкого пісочного печива.
За бажанням можна додати рідку карамель за смаком.

Морозиво Аффогато кави італійський десерт покроковий рецепт

1. Дві кульки морозива викласти в охолоджену чашку для капучино, або в якусь іншу чашку або склянку. Для цього десерту традиційно використовують ванільне і шоколадне морозиво, також добре підійде морозиво пломбир.
2. Морозиво зверху заливаємо свіжо варених кави еспрессо, так щоб верхній кульку морозива, не втопився в каві, а знаходився над кофе.

3. Зверху посипаємо шоколадною крихтою або крихтою печива, і додаємо рідку карамель. Ось і десерт готовий, приємного всім аппетита.