Шведський морквяний рулет з солоною карамеллю

Як зробити Шведський морквяний рулет з солоною карамеллю рецепт простий.

Інгредієнти

Пряний морквяний бісквіт
Яйця – 100 гр
Цукор – 180 гр
Борошно – 120 гр
Ванільний цукор – 8 гр
Кориця – 3 гр
Імбир – 1 гр
Сода – 5 гр
Розпушувач – 5 гр
Моркву – 130 гр
Рослинне масло – 65 гр

Солона карамель
Цукор – 70 гр
Глюкоза (1) – 70 гр
Вершки (33%) – 150 гр
Молоко – 50 гр
Глюкоза (2) – 50 гр
Масло вершкове – 40 гр
Сіль (флер де сель) – 1 гр

Крем
Вершки – 220 гр
Маскарпоне – 220 гр
Крем-чіз – 220 гр
Цукрова пудра – 60 гр (або за смаком)
Ванільний цукор – 2 ч. л

Шведський морквяний рулет з солоною карамеллю покроковий рецепт

1. Пряний морквяний бісквіт.
Збийте яйця з цукром на високій швидкості міксера до пишної піни (близько 10 хвилин). Змішайте всі сухі інгредієнти і просійте їх. Додайте моркву, порізану на дрібній тертці, і рослинне масло в яєчну суміш. Перемішайте. Підсипати сухі інгредієнти по частинах до основної суміші. Після кожного разу перемішуючи тісто. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером. Розмір листа 30х32 див. Випікайте бісквіт 5-7 хв в середині духовки при 225°.
2. Солона карамель.
Цукор з глюкозою (1) складіть у сотейник з товстим дном. В інший сотейник влийте вершки, молоко, глюкозу (2) і сіль. Поставте обидва сотейника на вогонь. Сотейник з цукром і глюкозою доведіть до 185 градусів, рідко помішуючи. Сотейник з вершками і молоком, доведіть до кипіння, помішуючи частіше. Вливайте киплячі вершки в сироп частинами. Після кожного разу ретельно перемішуйте. Доведіть карамель до 105°. Зніміть з вогню, процідіть і остудіть до 65-70°. Додайте масло. Подрібніть блендером (бажано з емульсійної насадкою).
3. Крем.
Змішайте всі інгредієнти. Збийте до стабільності і пишності крему. Відкладіть 220 гр крему в кондитерський мішок для прикраси рулета.
4. Збірка:
На бісквіт викладіть крем, розрівняти. Отсадите карамель змійкою (кількість вибирайте самі, орієнтуйтеся на потрібну вам солодкість). Скрутіть рулет. Отсадите зверху залишки крему. Прикрасьте по желанию.