Італійська меренга

Сьогодні представляю ДРУГИЙ вид меренги – ІТАЛІЙСЬКА! Італійська меренга відрізняється від інших видів тим, що її заварюють сиропом!🍯

Інгредієнти

100 гр білка
300 гр цукру
100 гр води

Італійська меренга покроковий рецепт

1. Ставимо білки кімнатної температури на низьку швидкість міксера. ⠀ Чому? Це важливо!!! ⠀ Білок спочатку в’язка структура, і тут важливо розбити зв’язку альбуміну і води. Знаємо, що яйце складається з протеїнів і води, а протеїн – білок. Тому розбиваємо білки, щоб потім вони легше збилися. ⠀
2. Паралельно ставимо сироп. ⠀ У каструлю наливаємо воду, потім додаємо цукор. Я сама завжди робила навпаки, але після навчання, прийшла до розумію, що тим самим запобігаємо карамелізацію на дні каструлі ⠀ УВАГУ: сироп варимо на низькій потужності! ⠀ Коли цукор розчиниться і сироп закипить, піднімемо потужність плити, щоб не залишилося шматочків цукру на стінках. Стінки можна обробити пензликом з водою. Варимо до 124 градусів❗️ ⠀
3. В цей час білки поміняли текстуру, утворюючи на стінках бульбашки. Міксер включаємо на середню швидкість, коли сироп досягне 115 градусів*. ⠀ УВАГУ: це дуже важливий момент!!! ⠀ Буває інша картина: ⠀ 1 варіант. – сироп досяг певної температури, а білки ще не дійшли. Тоді додаємо пару крапель води в сироп і знижуємо його температуру. ⠀
4. 2 варіант. – Навпаки, білки дійшли, а сироп не готовий, тоді зменшуємо швидкість міксера на саму маленьку, тим самим не порушуючи структуру білків. ⠀ УРА! Сироп готовий, білок перетворився на велику кількість маленьких бульбашок! ⠀ Обережно вливаємо сироп по стіночці міксера і робимо це уверенно.
5. Якщо повільно влити, то з’явиться багато кристалів цукру. Тут доведеться пару раз помилитися, щоб зрозуміти, як правильно. ⠀ Далі збиваємо меренгу, поки вона не охолоне. ⠀ РЕЗУЛЬТАТ – м’яка, стійка меренга😃 ⠀ Італійської меренгою можна прикрасити кошички – тарталетки.🧁