Штоллен сирний без дріжджів

Як смачно зробити Штоллен сирний без дріжджів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Запах Нового року вже літає щосили і, якщо ви його все ще не відчуваєте, то це може означати тільки одне – ви все ще не спекли штоллен. Є різні рецепти, різні пропорції, але сьогодні я вам покажу сирний штолень. З ним все простіше, швидше і він може не чекати дня Х, а може бути з’їдений відразу. Ну, або хоча б почекати до завтра. Йому не треба глядіти, тому ви можете випекти в акурат перед самим святом і красиво подавати на стіл. Засніжений горбок штоллен, аромат п’яних ромових сухофруктів прихилить всіх до столу – обіцяю

Інгредієнти

▪️250гр вершкового масла кімнатної температури
▪️230гр цукру
▪️250гр будь-якого сиру
▪️2 великих яйця
▪️1 середній апельсин (цедра і сік)
▪️600гр борошна
▪️10 гр розпушувача
▪️400гр замочених сухофруктів
▪️100гр цукатів (у мене з лимона)
▪️ванілін/кориця/мелений імбир
▪️щіпка солі

Штоллен сирний без дріжджів покроковий рецепт

1. Вершкове масло збити з цукром. Додати яйця, сир, сік і цедру апельсина – добре перемішати. Борошно змішати з розпушувачем і порціями додати в яєчно – масляний смесь.

2. Не забудьте додати ваніль і прянощі. Тепер черга сухофруктів. Додаємо в тісто і перемішуємо. У мене ще був марципан, але якщо його немає і знайти невариант, Штоллен гарний і без него.

3. Тісто розділити на дві частини, розкачати і скласти як тканина. Викласти на змащене пергамент і випікати при 160 С 50-60 хвилин. Гарячий штоллен добре змастити маслом і посипати пудрою. Зберігати можна до 2х тижнів Пергамент+пакет у темному месте.