ПП пиріг Баноффи Пай

Як смачно зробити ПП пиріг Баноффи Пай простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Він вийшов просто божевільним 🤤 Я дуже люблю пісочне тісто, а в поєднанні з вареним згущеним молоком, вершковим кремом і бананом – це просто бомба 💣

Інгредієнти

Пісочна основа:
✅ рисове борошно 140 гр
✅ вершкове масло 40 гр/кокосове
✅ 1 яйце
✅ 1 жовток
✅ розпушувач 1 /2 ч. л
✅ фитпарад ном. 7 3 гр.

Варена згущене молоко:
✅ сухе молоко 120 гр
✅ молоко 1,5 % 200 мл
✅ фитпарад ном. 7 3 гр
✅ кукурудзяний крохмаль 5 гр

Вершковий крем:
✅ білий шоколад б /цукру 40 гр (можна молочний)
✅ сир сирний Хохланд 70 гр
✅ сир сухий 5% 50 гр

✅ банан 120 гр

ПП пиріг Баноффи Пай покроковий рецепт

1. Готуємо пісочну основу. Змішати рисову борошно і розтоплене масло. Додати подслатитель, розпушувач, яйце і жовток, замісити тісто, яке не липне до рук. На дно форми викласти тісто (16 см) і розподілити формуючи бортики. Відправити в розігріту до 170 гр духовку на 30 минут.
2. Не пересушите. Готуємо згущене молоко. Сухе молоко обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Молоко налити в сотейник і додати обсмажене сухе молоко, подслатитель і кукурудзяний крохмаль. Поставити на вогонь нагріватися постійно помішуючи віночком до загустения.
3. Готуємо крем. Розтопити шоколад в мікрохвильовці імпульсами за 10 секунд. Змішати всі інгредієнти і збити міксером. Перекласти в кондитерський мішок. Банан нарізати кружочками.

4. Збираємо пай. На остиглу пісочну основу викласти варену згущенку. Зверху викласти банан і прикрасити шапочка і з крему. Прибрати в холодильник на пару годин. Якщо хочете, щоб основа була м’якше, то просочіть її молоком з підсолоджувачем. Але мені подобається саме песочная-хрустящая.