Пиріг з франжипаном і абрикосами

Як зробити смачний Пиріг з франжипаном і абрикосами рецепт простий в духовці. Пиріг з абрикосами – це дуже смачно, тим більше з мигдальним кремом. В принципі, в цьому пирозі можна міняти все, базовим залишається тільки франжипан. Замість абрикосів можна спекти пиріг з персиками, вишнею, з чорницею, чудово з інжиром. І тісто може бути абсолютно різний, від листкового до дріжджового. У мене готове листкове. Одне але! Пиріг на листковому тісті не такий смачний на наступний день. Його варто підігріти на сухій сковороді. Процес приготування – легкий, навіть дуже легкий, особливо з готовим листковим тестом.

Інгредієнти

Для начинки:
450 г абрикосів
60 г тростинного цукру
1 чайна ложка лимонної цедри
2 столові ложки лимонного соку
1/4 чайної ложки солі

Для франжіпана:
200 г мигдальної муки
100 г вершкового масла кімнатної температури
70 г тростинного цукру
1/4 ч. л. солі
2 ч. л. ванільного екстракту
2 яєчних білка

Для обмазки:
2 яєчних жовтка
4 ст. л. води
листочки мигдалю для посипання

Пиріг з франжипаном і абрикосами покроковий рецепт

1. Духовку з каменем «Гурман» розігріти до 190С. Начинка. Абрикоси розрізати навпіл і вийняти кісточки. Змішати їх з перерахованими інгредієнтами. Франжипан. Вершкове масло збити з цукровим піском (2-3 хвилини). Додати мигдалеву борошно, яєчні білки, ваніль і сіль і добре перемішати. Пирог.
2. Тісто розкачати прямокутник 25 х 33 см завтовшки у 0,5 див. Викласти тісто на папір для випічки. Відступивши 2 см від краю, розподілити франжипан. Абрикоси з маринаду перекласти в друшляк, дати стекти соку. Ні в жодному разі його не виливати, він дуже смачний. Його можна додати або чай, або в компот, або в коктейль.
3. Викласти половинки ягід на відстані один від одного (1-1,5 см). Краї тіста злегка загорнути всередину, зробивши невеликий бортик. Яєчні жовтки і воду добре перемішати і змастити краї тіста, потім обсипати листочками мигдалю. Пиріг на папері для випічки перекласти в духовку на гарячий пекарський камінь “Гурман». Випікати пиріг 30-35 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Чудово подавати з ванільним мороженым.