Торт з гарбузом і апельсином з сметанним кремом

Як зробити смачний Торт з гарбузом і апельсином з сметанним кремом рецепт простий. Я до вас з максимально затишним і повітряним тортом. Він настільки ніжний і пряний, що для любителів гарбузової випічки буде в саме сердечко. Давайте готувати!

Інгредієнти

на торт діаметром 16 см:
БІСКВІТ
Яйця – 2 шт.
Цукор – 180 г
Масло вершкове – 50 г
Масло рослинне – 50 г
Борошно – 230 г
Розпушувач тіста – 2 ч. л.
Гарбуз – 200 г

КРЕМ
Сметана отвешенная -450 р (вихідний вага 630 г)
Цукрова пудра – 40 г
Вершки від 33% – 180 р

КОНФІ
Гарбуз – 120 р
Цедра одного апельсина
1/2 апельсина
Цукор – 60 г
Кукурудзяний крохмаль – 10 г

Торт з гарбузом і апельсином з сметанним кремом покроковий рецепт

1. Починайте збивати яйця. Поступово додайте цукор і збивайте 4-5 хвилин. Додайте розтопленого вершкове масло і рослинно масло. Акуратно перемішайте. Додайте борошно і розпушувач. Перемішайте. Натріть на дрібній тертці гарбуз і додайте до тесту. З’єднайте до однорідного стану. Перелийте тісто в підготовлені форми в рівних пропорціях. Випікайте в попередньо розігрітій духовці до 170 градусів близько 35 минут.
2. Готового бісквіту дайте охолонути і приберіть в холодильник на стабілізацію мінімум на 4 години. Підготуйте сметану. Для цього візьміть марлю і покладіть сметану на неї. Скрутіть марлю і на верх покладіть вантаж вагою 400 г+-. Приберіть в холодильник. Її необхідно заздалегідь зробити хоча б за 4-6 годин. А краще на ніч. Підготуйте конф. Натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Порубану гарбуз перекладіть в блендері, туди ж наріжте половину апельсина.
3. Подрібніть в блендері до дрібного стану. Перекладіть отриману суміш і цедру в каструлю. Поставте на середній вогонь і варіть 5-7 хвилин. Якщо буде пригорати дабавьте трохи води. Після закінчення часу з’єднайте цукор і крохмаль. Перекладіть до начинки і ретельно перемішайте. Готуйте ще 7 хвилин, іноді помешивая.

4. Готовому конфі дайте повністю охолонути. Підготуйте крем. Жирні вершки збийте з цукровою пудрою до м’яких піків. Додайте отвешенную сметану. І збийте до твердих піків. Бісквіти поріжте навпіл. Повинно вийде 4 коржа. Збірка торта : корж-конфі-крем-корж-конфі-крем-корж-конфі-крем-корж Приберіть в холодильник стабілізуватися мінімум 4 часа.

Відео рецепт 👇