Флюдеболли тістечка

Флюдеболли … це страшне назву чую не перший рік і, вивчивши рецепт ще пару років тому, був мій вердикт: «голий цукор і крапка!»
Але прийшов час, то цукрове голодування 🤣 але карти зійшлися і вони з’явилися на моїй кухні… що я вам скажу… смачно! І якщо ви на дієті, будь ласка пройдіть повз цього рецепту! Готувати не варто! Як повітряне хмара під тонкою шоколадно-хрусткою оболонкою👌🏻 рекомендую використовувати для покриття саме темний/гіркий шоколад, щоб відтінити солодкість начинки і воно абсолютно не здасться вам солодким! Як зробити Флюдеболли шоколадні тістечка рецепт простий.

Інгредієнти

Необхідно пісочне печиво або марципан для основи, я використовувала пісочне тісто на жовтках. (Тісто даю з великим запасом, його можна заморозити)
500 гр борошна
300 гр холодного вершкового масла
200 гр цукрової пудри
80 гр жовтків
Ваніль
1 гр солі
Цедра 1/2 лимона за бажанням

Маса флюдеболли (на ~24 шт)
250 гр цукру(1)
75 гр води
110 гр глюкозного сиропу
140 гр білків
15 гр цукру(2)
Ваніль

Покриття: шоколад (можна будь-який, але темний/гіркий відтінятиме насолода)

Флюдеболли тістечка покроковий рецепт

1. Борошно, пудру і сіль пробити в блендері (або змішати в чаші міксера), додати холодне масло і насадкою весло перетворити в крихту, додати жовтки з ваніллю, швидко перемішати на низьких обертах. Розкачати в пласт і стабілізувати в холодильнику. Випекти при заготівлі 180.
2. Маса флюдеболли.
Підготувати основу в 4-5 см в діаметрі. Білок і цукор (2) помістити в діжу міксера Цукор (1), воду і глюкозу помістити в сотейник і довести до кипіння. Довести сироп до 110С і почати збивати білки на середній швидкості міксера. Сироп довести до 117С і ввести в взбивающиеся білки на максимальній скорости.
3. Маса повинна стати блискучою і міцною. Додати насіння ванілі або пасту ванілі, також можна додати сублімовані ягоди, перетерті в порошок. Перекласти масу в мішок з круглою насадкою в 1,5-2 см (у мене була 1 см і тому вийшли не зовсім рівні і стабільні за розміром) Відсадити «башточки» 5-6 см заввишки. Залишити при кімнатній температурі на стабилизацию.

4. Темперувати шоколад і покрити, опускаючи «вниз головою».