Домашні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці

З ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці простий рецепт🥯 Нереально смачні і дуже прості в приготуванні.

Інгредієнти

Дріжджове тісто:
• 220 мл теплого молока
• 20 гр. свіжих дріжджів (8 гр. сухих)
• 100 гр. цукру
• 1 яйце ІЗ
• 3 гр. солі
• 520 гр. просіяного борошна
• 80 гр. м’якого вершкового масла

Начинка:
• 600 гр. сиру
• 1 яйце+1 білок (можна замінити сметаною)
• 1 жовток для змазування
• 120 гр. цукру
• 15 гр. ванільного цукру

Домашні ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. Все змішати, накрити плівкою і залишити на годину у тепле сезон місце. Я ставлю в духовку на температурі 40 ° C. У цей час приготувати начинку. Змішати сир з яйцем і цукром, пробити блендером або протерти через сито. Можна використовувати відразу однорідний м’який творог.
2. Яйце можна замінити сметаною. Тісто розкачати в пласт і змастити розтопленим вершковим маслом. Планомірно розподілити начинку. Можна додати родзинки. Скачати рулетом і нарізати на ватрушки.
3. З одного боку кожну ватрушку припудрити борошном і цією стороною розкласти на деко, накрити чистим рушником. Дати растояться ще 30-40 мин.
4. Потім змастити жовтком, змішаним з чайною ложкою молока і випікати при 180 С. на режимі верх/низ хвилин 25, до впевненої рум’яної корочки.