Торт Медовик з кремом з кешью і кокосового молока

«Рецепт ідеальний на торжество, свято або коли хочеться просто порадувати своїх рідних, коханих, друзів, приготувавши смачне ласощі до чаю. Торт Медовик з кремом з кешью і кокосового молока простий рецепт.

Інгредієнти

КОРЖІ:
Борошно пшеничне 350 гр.
Насіння льону 2 ст. л.
Тепла вода 6 ст. л.
Мед або сироп топінамбура 100 гр.
Коричневий цукор (тростинний нерафінований) 100 гр.
Кокосове масло 80 гр.
Сода (або розпушувач) 1/2 ч. л.
Щіпка морської солі

КРЕМ:
Кешью, замочені на ніч 250 гр.
Кокосове молоко 150 мл
Кокосове масло 30 гр.
Мед або сироп 4 ст. л.
Сік лимона 20 мл.

Торт Медовик з кремом з кешью і кокосового молока покроковий рецепт

1. Насіння льону змолоти в кавомолці, змішати з водою і дати настоятися 10 хвилин. ⠀ ⠀ На водяній бані розтопити кокосове масло, мед/сироп, цукор до однорідності, помішуючи. ⠀ Зняти з водяної бані, додати розпушувач, набряклі насіння льону і добре перемішати. ⠀

2. Додати просіяне борошно, сіль і вимісити тісто. Воно виходить еластичне і не липке до рук. ⠀ Прибрати тісто, загорнувши в плівку, в холодильник на 40 хв. ⠀ ⠀ Для крему змішати всі інгредієнти в блендері до стану густого крему. ⠀ ⠀

3. Охолоджене тісто розділити на кілька рівних частин і розкачати в пласт товщиною 2 мм ⠀ ⠀ Проколоти коржі виделкою в кількох місцях і випікати 5 хвилин при 180′. ⠀ ⠀ Поки коржі гарячі, надати їм форму з допомогою круглої тарілки, обрізають краї ножом.

4. Потім залишки країв подрібнити в блендері до крихти (знадобиться для посипання торта). ⠀ ⠀ Зібрати торт: крем – корж – крем – корж – крем. Зверху посипати подрібненою крихтою і дати коржам просочитися 2 часа.