Повітряний Білковий пиріг з яблуками

“Яблука в хмарах” неймовірно повітряний яблучний пиріг. Я до вас з рецептом дуже смачного яблучного пирога, ніжне суфле, соковиті яблука і пісочне тісто, ви повинні це спробувати. Як зробити смачний повітряний Білковий пиріг з яблуками рецепт простий.

Інгредієнти

4 шт (великий жовток) або 5 дрібних
225 г вершкове масло
150 г сметана 20%
100 г цукор
1 п ванільний цукор
11 г розпушувач
+/- 350 г борошно

Начинка:
1 кг яблук
4 шт яєчні білки (великі) або 5 дрібні
150 г цукор
1 чл цедра лимона
1/4 чл сіль
1 п ванільний цукор
30 г кукурудзяний або картопляний крохмаль

180° 45 – 50 хв
Діаметр форми 28 см

Повітряний Білковий пиріг з яблуками покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно з розпушувачем, натираємо холодне масло, змішуємо з борошном і робимо крихту. Змішуємо сметану, жовтки, цукор, ванільний цукор і додаємо борошняну – масляну крошку.

2. Замішуємо тісто. 1/3 тіста прибираємо в морозилку. Нарізаємо яблука, додаємо цедру лимона. Збиваємо білки з цукром до стійких піків і додаємо крахмал.

3. У змащену форму викладаємо тісто, далі яблука, білок і натираємо тісто з морозилки.

4. Випікаємо при 180° 45-50 минут.

Відео рецепт 👇