Мяка вершкова карамель

Як зробити М’яку вершкову карамель рецепт простий. Це найпростіший рецепт карамель, яку можна використовувати не тільки в начинках, але і як самостійний десерт.

Інгредієнти

200 грам цукру
40 грам глюкозного сиропу
75 грам вершків 33%
60 грам вершкового масла 82,5%
1 грам солі

М’яка вершкова карамель покроковий рецепт

1. Вершки довести до кипіння і відставити. Поставити сотейник на середній вогонь, висипати частину цукру і весь глюкозний сироп. Як тільки суміш починає плавитися, почати акуратно заважати термостійкої силіконової лопаткою. Рухи повинні бути такі, ніби ви втираєте» сухий цукор рідкий. Краї ємності намагаємося не трогать.

2. Лайфхак: Якщо є хоч якісь ознаки горіння, відразу відсувайте з вогню і всипайте трохи цукру, це знизить температуру суміші. Як тільки перша частина цукру розтопилася, всипаємо наступну. Таким методом потрібно розтопити весь цукор. Тепер акуратно потроху вливаємо гарячі вершки і швидко перемешиваем.

3. Після того, як ви влили всі вершки і змішали до однорідності маси, додаємо вершкове масло і сіль. Розливаємо по банках і прибираємо в холодильник для стабілізації. Важливо: замінити глюкозний сироп нічим не можна, він продовжує термін придатності карамелі, запобігає кристалізації цукру і впливає на текстуру.

Відео рецепт 👇