Тістечко Павлової з кремом

Як зробити домашнє тістечко Павлової з кремом рецепт простий. Ніжний і повітряний, яскравий і ефектний десерт з меренги, вершкового крему і ягід. До всього цього я ще доповнила його лимонним курдом.

Інгредієнти

Меренга:
150 г білка
290 г цукру
10 г ван. цукру
15 г кукурудз. крохмалю
1 десертн. ложка лимон. соку

Крем:
200 г вершків(33%)
200 р сливочн. сиру(у мене сирний)
50 г сах. пудри
1 ч. л. ван. цукру

Лимонний курд:
4 жовтки
150 г цукру
100 мл лимон. соку (можна трохи зменшити)
цедра 1 лимона
80 г сл. масла

Ягоди/фрукти для прикраси

Тістечко Павлової з кремом покроковий рецепт

1. Меренгу готувала на паровій бані. У каструлі закип’ятила воду, вогонь прибрала на мінімум, зверху поставила ємність з білками, цукром, ван. цукром. При постійному помішуванні (віночком) досягаємо повного розчинення цукру (≈5-7 хв) Масу перелила в діжу міксера, почала збивати на 4 швидкості. Коли маса збільшилася в обсязі, додала сік, продовжила збивати на 5 швидкості до стійкої щільної маси. Додала просіяний крохмаль, збила ще 1 хв. ⠀
2. Масу переклала в конд. мішок, ущільнюючи. Отсадила на деко застелений кошики(всередині повинна бути порожнеча для начинки) У своїй духовці, враховуючи розмір кошики випікала при t 90º С 1 годину, далі відкрила дверцята на олівець і випікала ще 30 хв. Зверху тістечка повинна бути тверда скоринка, а всередині м’яке суфле. ⠀
3. Крем: холодні вершки+сах. пудра+ван цукор збила до м’яких піків. Лопаткою размяла сир. В два етапи ввела в вершки. Збила до пишноти і однорідності. ⠀
4. Лимонний курд в сотейнику з товстим дном перемішала жовтки з цукром, додала цедру, сік. Варила на повільному вогні при постійному помішуванні, поки маса не загусла(≈5-7 хв).
5. Крем процідила через сито, додала масло, перемішала до однорідності, накрила плівкою в контакт до охолодження ⠀ Збірка за своїм бажанням. У мене курд-ягоды/фрукты-крем-ягоды.