Тарт пиріг з розсипчастого пісочного тіста з горіхами і медом

Кількість калорій зашкалює, але смак цього тарта прощає все) тонка скоринка розсипчастого пісочного тіста з додаванням цільнозерновий борошна і волоські горіхи в солоній карамелі на основі гречаного меду – не передаються смакові відчуття, повірте. Як зробити Тарт пиріг з розсипчастого пісочного тіста з горіхами і медом рецепт простий в духовці.
І спробуйте))) схожий тарт я вже пекла як-то давно, але він був із суміші горіхів. І ось з виключно волоських, мені сподобався набагато більше. Начинка вийшла більш м’яка, тягуча, а мед і сіль чудово доповнили смакову картину. Форму взяла трохи менше – для кіша, а кількість продуктів не убавляла, тесту залишилося і на декор, а сам пиріжок вище. Тому вибирайте самі, трохи вище або побільше і тонший)

Інгредієнти

На форму для тарта 18 см
120 гр пшеничного борошна в/с
50 гр пшеничного борошна цільнозерновий
80 гр холодного вершкового масла
1 яєчний жовток
1 чл цукру
1/4 чл солі
2-3 стл холодної води

Для начинки
320 гр очищених волоських горіхів
80 гр вершкового масла
70 гр коричневого цукру
80 гр меду
2 стл вершків 33% жирності
1/4 чл солі

Тарт пиріг з розсипчастого пісочного тіста з горіхами і медом покроковий рецепт

1. Борошно змішати з цукром і сіллю, додати масло шматочками і розтерти в крихту. Додати жовток і воду, швидко замісити м’яке еластичне тісто. Розкачати, викласти в підготовлену форму, наколоти виделкою і прибрати в холодильник на 30 мин.
2. Для начинки.
Горіхи підсушити в духовці при 160 гр протягом 15 хв, остудити і крупно порубати. У сотейнику змішати цукор, мед, вершки, масло і соль.

3. Помішуючи, довести до кипіння, додати горіхи, зняти з вогню, перемішати, остудити до теплого. Викласти начинку в охолоджену заготовку. Випікати при 175 гр 25-30 хв. Вийняти з духовки, дати повністю охолонути. Приємного апетиту)))