Японський бісквіт спонж кейк без цукру

Готуємо дуже смачний Японський бісквіт спонж кейк без цукру рецепт простий в духовці. За смаком і текстурою цей десерт більше нагадує шалено м’який і соковитий бісквіт ніж звичний нам чізкейк. Вам неодмінно варто спробувати приготувати це ніжне хмара!😍 Форму раджу використовувати все ж роз’ємну, а не силіконову, діставати з неї буде легше. Десерт дуже ніжний.

Інгредієнти

на форму діаметром 20-22 см:

220 г вершкового сиру (можна замінити пастоподібним сиром)
100 мл молока
40 г борошна
40 г крохмалю
1 ст. л. лимонного соку
6 яєць
70 г эритрита або іншого підсолоджувача за смаком
1 ч. л. ванільного екстракту

Японський бісквіт спонж кейк без цукру покроковий рецепт

1. Яйця розділити на жовтки і білки. На водяній бані або в сотейнику з товстим дном з’єднати сир і молоко, постійно помішуючи, нагріти і розміщувати до однорідного стану. Злегка остудити. Вмішати віночком жовтки до сирної маси, додати лимонний сік, ваніль і ввести муку, перемішану з крохмалем Духовку розігріти до 150 градусів. Підготувати форму: дно і боки застелити пергаментом, дно закрити фольгою, якщо форма разъемная.

2. Поставити форму в іншу форму або високий деко, налити гарячої кип’яченої води. (Спонжкейк готується на водяній бані) Білки збити в піну, поступово додаючи підсолоджувач, довести до середніх піків Поступово вмішати в білки сирно-борошняну, акуратно перемішуючи масу, щоб білки не опали.
3. Обов’язково спробуйте підсумкове тісто — чи вистачає вам солодощі. Перелити масу в форму, розрівняти верх лопаткою. Випікати від години до півтора, верхня частина повинна добре підрум’янитися. Після випічки залишити «чізкейк» охолоджуватися духовке.

4. Потім акуратно перекласти на тарілку. ☝️Не нехтуйте цим етапом, я чізкейк ще й придавила зверху, щоб від’єднати його від верху духовку, в яку він уперся😂 Заздалегідь розраховуйте, що над верхом форми повинно бути достатньо места.

Відео рецепт 👇