Вершкова панна котта з ваніллю і ягідним шаром

Як приготувати смачну вершкову панна котта з ваніллю і ягідним шаром рецепт простий і швидкий. Якщо правильно її приготувати, то вас чекає по-справжньому ніжний італійський десерт всього з 5 інгредієнтів! І не забувайте про натуральну ваніль, вона тут один з головних героїв! Текстура панна котто трохи пухка, як показано у кінці відео, без чіткого желатинового розрізу.

Інгредієнти

250 р – вершки 33%
125 г – молоко 3,2%
40 г – цукор
8 г – желатин 220 bloom ( +60 г води для порошкового желатину)
1/2 стручка ванілі

Опціонально фруктовий або ягідний шар:
100 г пюре (відмінно підійде кисленька ягода)
3 г – пектин

Вершкова панна котта з ваніллю і ягідним шаром покроковий рецепт

1. Пюре змішати з пектином.

2. Довести до температури 85С, потім проварити ще 1 минуту.

3. Охолодити, розкласти на заставшую панна котту.