Шоколадно малинові нарізні тістечка

Рецепт шоколадно – малинових нарізних тістечок.🍫 Рецепт на форму 16х16 див. Як зробити Шоколадно малинові нарізні тістечка рецепт простий.

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт
Борошно – 75 г
Какао – 40 р
Цукор -110 р
Сода -1/2 ч. л.
Розпушувач – 3 р
Яйця -1 шт.
класичний Йогурт / Кефір – 90 р
Кави-50г (у воді розчинити кави за смаком)
Рослинне масло – 32 р

Малинова начинка
Інгредієнти:
Малина – 200 г
Вода – 50 г
Цукор – 65
Пектин -11 р
Лимонна кислота – 1 р

Шоколадний мус
Інгредієнти:
Молочний шоколад -140 р
Молоко -105 р
Желатин – 6 г
Вода – 30 г
Вершки 33-35% – 200 г

Шоколадно малинові нарізні тістечка покроковий рецепт

1. Шоколадний бісквіт:
Змішати і просіяти сухі інгредієнти: борошно, какао, соду, розпушувач.
Окремо змішати яйце, йогурт, кава і Рослинне масло.
Додати до рідких інгредієнтів цукор, перемішати.
Додати сухі інгредієнти, перемішати.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 25-30.
2. Малинова начинка:
Пектин змішати з цукром.
Малину пробити блендером (якщо заморожена, то попередньо розморозити на плиті або в мікрохвильовій печі).
Малину з водою поставити на плиту на середній вогонь. Довести до 40-50 градусів.
Поступово ввести пектин з цукром, постійно перемішуючи.
Довести до кипіння і додати лимонну кислоту.
Постійно помішуючи, кип’ятити секунд 30.
3. Шоколадний мус:
Желатин замочити у воді: листової у холодній воді, порошковий в 30 г води кімнатної температури.
Молоко довести до 75-90 градусів на плиті або в мікрохвильовій печі, ввести желатин. Ретельно перемішати. Вилити молоко з желатином на молочний шоколад. Почекати секунд 30 і перемішати до однорідної маси.
Залишити остигати.
Окремо збити холодні вершки до м’яких піків (полувзбітое стан) U Коли шоколадна маса охолоне до 40-45 градусів, додати частинами вершки, акуратно перемішуючи (не віночком і не міксером, а лопаткою).
4. спекти Бісквіт у формі, яка трохи більше тієї, в якій збираю. Після вирізаю з готового бісквіта квадрат. Він повинен повністю заповнити всі дно форми, щоб не залишилося вільного місця по краях. Якщо потрібно, можна трохи підрізати зверху, щоб був рівний шар. Форму знизу оборачиваю харчовою плівкою і ставлю на рівну тверду поверхню. На холодний бісквіт виливаю трохи остигнула начинку (приблизно 60 градусів). Слідкуйте, щоб вона розподілилася рівномірно, заповнивши всі углы.
5. І прибираю в холодильник до повного охолодження. Коли начинка застигла, зверху виливаю мус. Прибираю все в морозилку до повного застигання мусу. Для шоколадного шару змішую 80 г молочного шоколаду і 25 г вершків 33-35%. Розтоплюю інтервалами по 7-10 секунд в мікрохвильовій печі. І відразу виливаю на застиглий мус. Важливо зробити все швидко, щоб шоколад не встиг схватиться.
6. Тоді він розподілиться рівномірно. Прибираю в морозилку ще на півгодини-годину. В цей раз не дочекалася, потримала хвилин 10, і краю шоколадного шару від ножа стали не такими рівними. Не робіть моїх помилок.😅 Після акуратно дістаю з форми. Можна трохи прогріти феном краю форми або пройтися ножем по краях. Гарячим ножем ріжу на невеликі тістечка. Щоразу ніж потрібно протерти. І прикрашаю по желанию.