Тірольський пиріг пісочний полуничний з заварним кремом

Тірольський пиріг пісочний полуничний з заварним кремом простий рецепт в духовці. У нас спека, цвіте і зводить з розуму своїми ароматами жасмину і ще не закінчився сезон моєї улюбленої ягоди 🍓 Тільки ремонт на кухні затягнувся, готувати дуже складно, але навіть це не завадило мені, бо син приніс неймовірно красиву червону полуницю, тому ось. Не втрималася і спекла)
У ньому все прекрасно! Ніжне, м’яке пісочне тісто, практично бісквіт, кремова прошарок з ваніллю і смачний желейний полуничний шар. Все, як у тих пирогах, що продаються в магазині, тільки смачніше 😋😊
Магазинні різні пробувала і всюди мене переслідує смак соди… не люблю, тому сконструювала свій ідеальний рецепт. Раджу спекти, може і вам він здасться ідеальним ❤😘 І печіть відразу подвійну порцію, не пошкодуєте!

Інгредієнти

Для малюка 20см в діаметрі

Корж (М’яке пісочне тісто)
• 70г борошна
• 2.5 розпушувача
• 18г цукру
• 2г цукру з нат.ваніллю
• Щіпка солі
• 58г сл.масла
• 25-28р яйця С1(половина)
• 15г сметани

Заварний крем
• 120г молока
• 85г яєць (1 яйце С1 і половина яйця С1)
• 20г цукру
• ⅓ ванілі
• 15г крохмалю кукурудзяного
• 2г желатину Dr.Oetker + 12г хол.води
• 40г білого шоколаду

Ягідний шар
• 250г полуниці
• 40г цукру
• 6г желатину
• 35г хол.води

Фінішний шар
• 1год.лож.желатину
• 1год.лож.цукру
• Трохи води

Тірольський пиріг пісочний полуничний з заварним кремом покроковий рецепт

1. Борошно змішати з розпушувачем, додати порізане дрібним кубиком сл.масло, розтерти в крихту. Половину яйця розтерти з цукром і сметаною. З’єднати обидві маси. Замісити лопаткою липке тесто.
2. Викласти його у форму, розрівняти рівномірно по денця і бортику. Тісто піднімається в два рази, тому на бортику залишити місце, інакше тісто втече при выпечке.
3. Застелити папером для випічки, зверху поставити або насипати вантаж. Я використовувала вантаж у вигляді форми, трохи меншого діаметру. Випікати 15 хв. в розігрітій до 180° духовке.

4. Далі дивіться в карусели.

Відео рецепт 👇