Шотландський різдвяний кекс Данді

Як зробити смачний Шотландська різдвяний кекс Данді рецепт простий. Кекс з величезною кількістю сухофруктів і прянощів, смак якого ще більш покращується при тривалому зберіганні(до 3-х місяців👌).Цілком собі різдвяна випічка🎄

Інгредієнти

-174 гр вершкового масла 82,5%;
-175 гр дрібного коричневого цукру;
-3 яйця категорії С0(або 175-180 гр);
-225 гр борошна;
-11 гр розпушувача;
-1 ч. л кориці;
-1/2 ч. л гвоздики;
-1/2 ч. л мускатного горіха;
-225 гр світлого родзинок;
-175 гр темного родзинок;
-200 гр зацукрованих вишень;
-50 гр дрібно нарубаного мигдалю(у мене мигдальна борошно);
-терта цедра 1 лимона;
-25 гр коньяку;
-120 гр очищеного мигдалю(для прикраси).

Шотландський різдвяний кекс Данді покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло розтерти дочиста з цукром (я збивала на середній швидкості міксера 2-3 хв). Частинами ввести яйця, щоразу добре збиваючи. Частинами ввести попередньо просіяне борошно з розпушувачем і прянощами і обережно перемішати з кремовою массой.

2. Потім поступово додати інші інгредієнти і ретельно перемішати (всі сухофрукти я заливала на 2 хв окропом, зливала воду, просушувала і перед додаванням в тісто трохи змішала з борошном (буквально 1 ст. л.)) Тісто перекласти у форму 20 см діаметром, розрівняти, зробити невелике поглиблення в середині і прикрасити кекс по колу цільними очищеними мигдальними орехами.

3. Готувати кекс при 165-170 гр (у мене з режимом конвекції) 2ч-2:20 год, поки тісто не перестане прилипати до увіткненої спиці. Я закривала верх форми фольгою👌 Готовий кекс остудити у формі півгодини, потім витягти на решітку до повного охолодження. Можна зберігати загорнутий в подвійний шар фольги кекс до 3-х місяців у прохолодному місці👌