Тарт пиріг з лимонним кремом і кедровими горішками

Як смачно зробити Тарт пиріг з лимонним кремом і кедровими горішками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

на форму 22 см

основа:
борошно – 225 р
розпушувач – 1/2 ч. л.
масло вершкове – 125 г
цукор – 75 г
жовток – 2 шт.
вода холодна – приблизно 1-2 ст. л.

начинка:
жовток – 3 шт.
цукор – 60 г
крохмаль – 1,5 ст. л.
лимон – 1 шт.
молоко – 250 мл
горіхи кедрові – 50 р
цукрова пудра

Тарт пиріг з лимонним кремом і кедровими горішками покроковий рецепт

1. Для основи в кухонному комбайні подрібнити: просіяне з розпушувачем борошно, дрібку солі, нарізане кубиками масло і цукор. Якщо немає комбайна, можна розтерти все це пальцями. Додати жовток і поступово додавати воду, щоб тісто почало збиратися в ком.
2. Якщо тісто розсипається, збільшити трохи кількість води. Зібрати тісто в кулю, загорніть в плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. Для крему з’єднати: жовтки, цукор, крохмаль, цедру і сік лимона. Молоко нагріти майже до кипіння, тонкою цівкою вилити в жовткову суміш, постійно помішуючи. Поставити крем на вогонь і варити на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння (5-10 хвилин).
3. Я готувала в рознімної формі, дно застелила пергаментом, бортики змастила маслом.
Тісто розкачати за розміром форми з урахуванням бортиків (3-4 см). Перенести тісто у форму, сформувати бортики. Якщо розкачувати тісто проблематично, можна просто розподілити його за формою пальцами.
4. Викласти на основу крем, посипати горішками. Випікати приблизно 35-40 хвилин при 180°. Тарт остудити і дати стабілізуватися в холодильнику. При подачі посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!