Французьке печиво Мадлен

Як смачно зробити Французьке печиво Мадлен простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже простий десерт, рецепт, якого мені минулого літа люб’язно передав бельгієць, власник маленького готелю у Французькому містечку Монпельє. Ця випічка подавалася їм на сніданок до кави. Свіжа, ніжна з хрустким краєчком і дуже ароматна.
⠀ Цікаво, що готелем на 10 кімнат керував тільки він і його дружина, причому вони самі готували і сніданки і обіди для постояльців. ⠀ Існує безліч рецептів французької бісквітного печива — мадален, зазвичай у формі морських гребінців, цей мені сподобався яскравим цитрусовим ароматом, простотою і швидкістю приготування. ⠀
А як це смачно з чашкою ранкової кави…!!!😊👍 ⠀ Єдине що знадобиться, так це спеціальна форма, бажано металеві, (щоб виходили підсмажені, рум’яні краєчки). Сьогодні цю форму можна легко замовити по інтернету. ⠀ Самі виїмки-форми, можуть бути різних розмірів, тому час їх приготування може змінюватись, буквально на одну хвилину.

Інгредієнти

Борошно пшеничне — 300 г;
Цукор — 180 г;
Масло вершкове (якісне — це важливо) — 120 г;
Яйця — 3 шт;
Молоко жирне — 200 мл;
Сік апельсиновий, краще свіжовичавлений — 200 мл;
Розпушувач — 1 ч. л. з гіркою;
Цедра лимона — 1 ст. л.

Французьке печиво Мадлен покроковий рецепт

1. В мисці з’єднуємо сік, молоко, яйця і цукор. Перемішати міксером. ⠀ Додаємо невеликими порціями борошно, перемішуючи масу міксером. Додаємо розтоплене, не гаряче, вершкове масло і разрыхлитель.

2. Перемішуємо до однорідності, відставити відпочити на 15 хвилин. ⠀ Форми змащуємо вершковим маслом. Наповнюємо їх тестом. ⠀ Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 200°С протягом 15-16 хвилин. ⠀

3. Виймаємо з форми, розкладаємо на робочій поверхні через відстань один від одного, в цьому випадку бісквіт не відсиріє і буде мати хрусткий краешек.

4. Зверху посипати цукровою пудрою, подавати з чашкою кави ☕️ ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳

Відео рецепт 👇