Відкритий пиріг тарт з яблуками в духовці

Як зробити Відкритий пиріг тарт з яблуками в духовці рецепт простий. В наші дні скромність прикрашає. Якщо про себе постійно не заявляти, то можуть і не помітити, навіть якщо ти маєш якісь видатні здібності. Тому дуже багато самовиражаються як можуть. З одного боку, це чудово, що є така можливість. А з іншого стільки розвелося горе-фахівців і реальних самозванців, які заробляють на довірі і на відсутність у людей критичного мислення. Згодні? А у мене дуже яблучний пиріг!

Інгредієнти

На форму діаметром 23 см

Тісто:
170 г борошна
40 г мигдальної муки або меленого мигдалю
40 г цукру
90 г вершкового масла
20 г крижаної води

Яблучна начинка:
550-600 г яблук
цедра 1 лимона
Сік половини лимона
50 мл води
30 г мигдальної муки
30 г цукру

Яблучне покриття:
700-800 г яблук
Сік половини лимона
50 мл води
15 г вершкового масла
15 г цукрової пудри

Відкритий пиріг тарт з яблуками в духовці покроковий рецепт

1. Тісто:
Холодне вершкове масло порубати з борошном і цукром. Додати воду і зібрати тісто в грудку, вимішувати тісто не треба. Прибрати в холодильник на пару годин. Духовку розігріти до 180 градусів. Дістати тісто, викласти у форму і руками розподілити. Прибрати в холодильник.
2. Яблучна начинка:
Яблука почистити від серцевини і шкірки, довільно нарізати, полити лимонним соком, викласти в сотейник, всипати цукор і влити воду. Проварити до м’якості яблук і випарювання рідини. Розім’яти виделкою, додати ванільний цукор і мигдалеву борошно. Перемішати і остудить.
3. Яблучне покриття:
Яблука почистити від серцевини, нарізати тонкими скибочками і полити соком лимона. Скласти в сковороду, додати воду і довести до кипіння. Накрити кришкою і на повільному вогні готувати 3 хвилини. Потім зняти з вогню. Через пару хвилин зняти кришку. Яблука не повинні розваритися, вони повинні бути еластичними, щоб їх можна було легкпро согнуть.
4. У форму викласти яблучну начинку, рівномірно розподілити. Зверху починаючи від краю до середини викласти яблучні дольки шкіркою вгору внапуск по спіралі. Змастити зверху розтопленим вершковим маслом і присипати цукровою пудрою. Готовність перевірити по тесту – воно повинно зарум’янитися. Допускається, якщо яблучка по краях теж трохи підрум’яняться. Готовий пиріг остудить.