Тістечка макаронів на меренге французької або італійської

Зазвичай все роблять макаронів на французької або італійської меренге. Але я найбільше люблю швейцарську. Вона завжди виходить, тому вирішила спробувати зробити макаронів на ній.

Інгредієнти

Для кришечок:
Мигдальна борошно-105г
Цукрова пудра-105г
Яєчний білок-80г
Цукор-100г
Сік лимона-1\2ч.л.
Барвник

Для начинки:
Білий шоколад-80г
Вершки 33%-40г
Фісташкова паста-15г
Вершкове масло-10г
Щіпка солі

Тістечка макаронів на меренге французької або італійської покроковий рецепт

1. Просіваємо мигдалеву борошно і цукрову пудру в чашу, перемішуємо. У каструлі змішуємо яєчний білок, цукор, лимонний сік. Ставимо каструлю на водяну баню і починаємо збивати міксером. Спочатку на малій швидкості, потім збільшуємо швидкість. Збиваємо до отримання пишної стабільної консистенції. За бажанням додаємо в меренгу харчовий барвник. Даємо охолонути. 1/3 частина борошняної суміші водимо в меренгу, перемешиваем.
2. Додаємо решту і акуратно перемішуємо лопаткою по колу знизу вгору. Макаронаж повинен стікати з лопатки стрічкою. Викладаємо макаронаж в кондитерський мішок, видавлюємо на килимок, тримаючи мішок строго перпендикулярно. Стукаємо листом про стіл,для того щоб вийшли бульбашки повітря і залишаємо макаронів на 30-40 хвилин подсохнуть.
3. Випікаємо макаронів 15-18 хвилин у духовці, розігрітій до 145-150 градусів. (Тут у кожної духовки свій режим, я печу 5 хв. В режимі конвенція, потім хвилин 12 верх-низ). Я випікаю на перевернулося деку, для кращої циркуляції повітря. Дістаємо і знімаємо килимок з дека, даємо крышечкам остыть.

4. Для начинки нагріваємо вершки,але не кип’ятимо. Заливаємо гарячими вершками поламаний на шматочки білий шоколад, ретельно розмішуємо, додаємо фісташкову пасту вершкове масло сіль, перемішуємо при необхідності пробиваємо блендером ,відправляємо в холодильник на кілька годин, краще на ніч. Заздалегідь за годину дістаємо начинку і збираємо макарон.