Меренга з шоколадом

Епе зробити Меренга з шоколадом рецепт простий. Сподіваюся, ви не пройдете мимо поста з таким незвичним для мене колірним рішенням! 😅 То меренги виявилися такими ніжними, то народження дівчинки і її численні рожеві вбрання зовсім знесли мені голову своїм пастельним пишністю 😂😂😂 Але факт! Казково ніжні меренги – хрусткі зовні і тягучі всередині, присмачені темним шоколадом – фантастика! ✨✨✨ Не обов’язково бігти за ними в найближчу кав’ярню, будинки подібний кондитерський подвиг повторюється на раз, два, три✌️ Як вам такий десерт? Я з кавою просто обімліла 😌

Інгредієнти

(приблизно на 9 шт.)

Білки – 4 штуки,
Цукор – 200 грам,
Сіль – щіпка,
Темний шоколад – 100 грам.

Меренга з шоколадом покроковий рецепт

1. На водяній бані розтоплюємо шоколад, потім даємо йому охолонути до кімнатної температури. Викладаємо білки в чашу міксера, додаємо сіль і збиваємо починаючи з невеликої швидкості, потім збільшуючи до середньої до пены.
2. частинами Додаємо цукор, продовжуючи збивати, збільшуємо швидкість і збиваємо білки з цукром в меренгу. У чашу до меренге вливаємо шоколад, перемішуємо буквально одним рухом, тільки щоб отримати красиві візерунки на меренге.
3. Розігріваємо духовку до 130 градусів, столовою ложкою викладаємо меренги на пергамент, дотримуючись відстань між ними. Відправляємо в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Перед зняттям з пергаменту дати меренгам повністю охолонути ❤️